Seagate neemt Flash-activiteiten van Avago over

Overname versnelt toegang tot PCIe-markt en versterkt mogelijkheden op het gebied van SSD Controllers

  • Bedrijfsnieuws van
  • Seagate
  • geplaatst op
  • 13 juni 2014 11:43 uur

Seagate Technology plc (Nasdaq: STX), wereldwijd toonaangevend in opslagoplossingen, en Avago Technologies Limited (Nasdaq: AVGO), leverancier van halfgeleiderapparatuur voor de storage-, netwerk-, draadloze en industriële markt, hebben overeenstemming bereikt over een definitieve overname van de ASD-divisie (Accelerated Solutions) van LSI (onderdeel van Avago) en de Flash Components-divisie van Avago door Seagate voor 540 miljoen dollar in contanten.

Deze acquisitie versterkt de strategie van Seagate voor het leveren van een complete suite van opslagoplossingen inclusief gevestigde Enterprise PCIe Flash- en SSD Controller-mogelijkheden voor de groeiende Flash-storagemarket. De ASD-activiteiten van LSI – de op een na grootste speler op het gebied van PCIe Flash – voorzien in hoogwaardige gedifferentieerde PCIe Flash-oplossingen met een focus op de sterk groeiende cloud- en hyperscale markten. De Flash Components-activiteiten, bekend van de SandForce SF2000- en SF3700-controllerproducten, kenmerken zich door een multiproduct roadmap voor het inspelen op hoogvolumemarkten.

“Seagate wil klanten een complete reeks van opslagoplossingen bieden. Deze overname breidt ons Flash-aanbod sterk uit als aanvulling op het bestaande portfolio”, zegt Steve Luczo, bestuursvoorzitter en CEO van Seagate. “LSI levert binnen zijn ASD-divisie het breedste aanbod van PCIe Flash-producten en intellectueel eigendom. De Flash Components-divisie biedt uitstekende SSD-controllers met bewezen ondersteuning van een brede reeks van applicaties. Deze acquisitie versterkt ons op het gebied van Flash-storage-mogelijkheden in de breedte en diepte, en de teams brengen expertise mee, waarmee we onze roadmap in deze belangrijke groeimarkt versnellen.”

In het boekjaar 2015 verwacht Seagate dat de combinatie van de zakelijke SSD-productlijn en de SSD Controller-families ten minste zorgen voor 150 miljoen dollar aan omzet en licht bijdragen aan de brutomarge met een tegenwind van de operationele marge tussen de dertig en veertig miljoen dollar. Naarmate Seagate meer operationele synergie bereikt en de SSD-technologie in het productportfolio opneemt, verwacht het bedrijf dat de operationele marge uit de SSD-activiteiten neutraal tot positief zal zijn in 2016 en daarna.
De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van het kalenderjaar 2014 afgerond zijn. Dat is afhankelijk van enkele laatste voorwaarden en goedkeuring van toezichthouders, waaronder goedkeuring op basis van de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...