Security en storage grootste uitdagingen bij servervirtualisatie

VMware blijft favoriete platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Telindus
  • geplaatst op
  • 25 maart 2014 10:29 uur

Uit onderzoek van Telindus onder 444 IT-professionals blijkt dat security en storage de belangrijkste uitdagingen zijn bij servervirtualisatie. Aan de respondenten is gevraagd welke uitdaging de hoogste prioriteit heeft. Na security en storage volgen beschikbaarheid, het netwerk en backup/restore.

Het favoriete servervirtualisatieplatform van IT-professionals is net als voorgaande jaren nog altijd VMware (73%). Microsoft HyperV en Citrix XenServer volgen met respectievelijk 15 en 7,8 procent. 3,8 procent van de respondenten geeft aan gebruik te maken van een ander platform. Daar waar VMware nu nog het meest in gebruik is, ziet Telindus ook steeds meer interesse ontstaan voor andere virtualisatie-oplossingen, zoals onder andere Microsoft HyperV. Servervirtualisatie is volwassen geworden en dat maakt dat er in de markt ook steeds meer vergelijkingsmateriaal is.

Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus: “Eén á twee jaar geleden waren bedrijven nog voorzichtig met het virtualiseren van tier 1 applicaties, zoals mailservers en bedrijfskritische databases. De technologie heeft het mogelijk gemaakt om dit nu wel te doen. Vanwege de voordelen van virtualisatie, bekijken organisaties opnieuw de IT-omgeving en bepalen de eisen waaraan de infrastructuur moet voldoen. Omdat het gaat om bedrijfskritische data, worden er zwaardere eisen gesteld en moeten IT-professionals bepalen hoe hiermee om te gaan. Dit biedt zeker uitdagingen op het gebied van storage, maar ook naar de security moet opnieuw gekeken worden. Beschikbaarheid, performance en veiligheid worden met het virtualiseren van tier 1 applicaties nóg belangrijker.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.