Sentia breidt verder uit met de Managed Services divisie van Yenlo

  • Bedrijfsnieuws van
  • Sentia
  • geplaatst op
  • 10 september 2015 12:44 uur

Sentia neemt Yenlo Managed Services per direct over van Yenlo International Holding. Hiermee verankert de IT-specialist zich dieper in de Nederlandse managed services markt en breidt zij haar dienstenpakket uit met diepgaande kennis rondom het beheren van Oracle databases en Java gebaseerde Middleware.

Met de overname geven beide organisaties gehoor aan de constante, toenemende vraag naar nieuwe technologieën en concepten. Waar Yenlo Managed Services uitblinkt in specifieke technologiekennis, kan Sentia betere schaalbaarheid, schaalgrootte van infrastructuur en hoge beschikbaarheid garanderen. De samensmelting past daarmee in de strategie van beide partijen.

Ian Zein, CEO van Sentia: “De één-op-één dienstverlening die Yenlo Managed Services biedt, sluit naadloos aan op onze visie. Ook binnen Sentia staat customer intimacy hoog in het vaandel. De specifieke kennis van Oracle databases en Java gebaseerde Middleware die dit team bezit is uniek en daarmee absoluut een waardevolle toevoeging aan onze organisatie”.

Het Yenlo Managed Services team zet de dienstverlening van bestaande klanten voort als klant-specifieke unit binnen Sentia. Met de overname wordt Yenlo Managed Services afgesplitst van het moederbedrijf Yenlo International Holding, Ruben van der Zwan, CEO van Yenlo: “Onze merknaam verdwijnt niet uit de markt. De Yenlo groep blijft zich richten op software development en hoogwaardige integratie-oplossingen in binnen- en buitenland. Vanuit onze kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten zullen wij ons volledig richten op middleware oplossingen gebaseerd op open source technologie zoals het WSO2 platform. Deze afsplitsing zorgt ervoor dat de Yenlo groep zich verder richt op het ontwerpen en implementeren van software oplossingen en Sentia zal zich, met de overname van Yenlo Managed Services, richten op de hosting en het technisch beheer hiervan. Op die manier zullen Sentia en Yenlo in de toekomst intensief blijven samenwerken”.

Sentia Group timmert hard aan de weg. Door recente overnames van o.a. Nines en ReasonNet is zij met ruim 175 professionals inmiddels één van de grootste specialisten in Nederland voor het 24*7 beheren van IT-platformen met hoge beschikbaarheid, veiligheid en performance. Met de overname van Yenlo Managed Services versterkt Sentia zich in het ontzorgen van Nederlandse bedrijven door hoogwaardige managed services aan te bieden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.