Sentia van start in Denemarken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Sentia
  • geplaatst op
  • 20 december 2016 12:51 uur

Naast de activiteiten in België en Nederland kondigt Sentia aan strategische overnames te hebben gedaan in Denemarken. Met de overnames van Solido Hosting en de Jaynet Group betreedt Sentia een nieuwe markt en wordt zo één van de grootste West-Europese outsourcing providers van bedrijfskritische applicaties.

Vorig jaar rond deze tijd kondigde Sentia aan dat het, dankzij een fusie met het Belgische Intelligent, marktleider werd in de Benelux. Deze succesformule past Sentia nu ook toe in Denemarken. Dankzij strategische overnames van Solido Hosting en Jaynet wordt Sentia nu ook één van de belangrijkste enterprise managed hosting providers in Denemarken. Door de overnames groeit het aantal medewerkers binnen de Sentia Group naar ongeveer 270 en heeft Sentia nu 5 kantoren verspreid over 3 landen: Gent (BE), Amsterdam (NL), Nieuwegein (NL), Delft (NL) en Kopenhagen (DK).

Sterke merken als basis

De merken Solido Hosting en Jaynet worden in de loop van 2017 omgevormd tot Sentia. Beide organisaties bieden complexe hosting-oplossingen op maat aan, die voornamelijk gericht zijn op enterprise-klanten en zijn samen marktleider in hun branche. Door de overname van Sentia zal hun strategie worden versterkt en zelfs verder worden uitgebreid. Sentia kende een soortgelijke groei sinds 2014 in Nederland en België, als gevolg waarvan integratie en product implementatie efficiënt zullen worden uitgevoerd.

Grote stap in groeiambities

De overnames zijn onderdeel van Sentia’s ambitie om leidend te worden op het gebied van managed services voor complexe en bedrijfskritische applicaties op cloud-platforms in Europa. De keuze voor Denemarken is logisch, aangezien de markt vergelijkbaar is met de Benelux én het bovendien een goede uitvalsbasis is voor verdere groei in andere Scandinavische landen.

“Ons doel is om in Europa toonaangevend te worden op het gebied van wat wij managed application continuity noemen. De overnames van Solido en Jaynet zijn onze start in de Nordics en ik ben overtuigd dat de ervaring en expertise van de werknemers passen bij Sentia’s DNA. Samen met de ervaring die wij hebben, met het leveren van it-outsourcing aan de meest veeleisende organisaties in de Benelux, worden wij nu koploper in het leveren van managed services voor bedrijfskritische applicaties in West-Europa.” Ian Zein, MD Sentia Group

Sentia stelt in Denemarken een sterk management team samen om de toekomstplannen verder uit te voeren. Michael Meister is aangesteld Managing Director (huidige CEO Jaynet). Christer Hasse (CEO Solido) zal in het executive team een business development rol aannemen.

“Dit is een boost voor Jaynet en Solido en het zal ons verder steunen in de positieve ontwikkeling van deze bedrijven. Met deze internationale familie kunnen wij onze klanten en onze mensen nieuwe mogelijkheden en kansen bieden en kunnen wij het DNA behouden dat voor ons en onze klanten erg belangrijk is.” Michael Meister, MD Sentia Denenmarken

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.