SEP AGondersteunt vanaf vandaag een API-gestuurde back-up voor Red Hat Enterprise Virtualization.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2015 10:12 uur

De volledige integratie van Red Hat Enterprise Virtualization’s back-up API in SEP sesam zorgt voor continue bescherming van gegevens en het herstel van virtuele machines (VM’s) in IT-omgevingen. De geïntegreerde oplossing biedt een platform voor IT-beheerders die de SEP sesam management interface gebruiken om de status van gegevensbescherming van VM’s te controleren. De oplossing zal in versie 4.2.2 beschikbaar zijn voor SEP klanten in de herfst van 2015.

SEP sesam Hybrid back-up biedt snelle en intuïtieve mogelijkheden voor het herstel van VM’s. De oplossing biedt continue bescherming van gegevens van Red Hat Enterprise Virtualization VM’s zonder de noodzaak om back-up clients te installeren in alle virtuele machines. Het is tevens mogelijk om back-ups te maken van VM’s met daarop gespecialiseerde toepassingen en databases met SEP sesam. Een belangrijk voordeel van het platform is een command line interface die zeer gedetailleerde administratie van de back-up taken in een bedrijfsomgeving mogelijk maakt. De SEP sesam back-up server gebruikt Linux of Windows en ondersteunt ook Remote Device Servers. De back-up API is beschikbaar voor Red Hat Enterprise Virtualization vanaf versie 3.5.1.

SEP levert ondersteuning aan Red Hat Enterprise Linux-gebruikers vanaf versie 4. De SEP sesam back-up oplossing beschermt heterogene IT-omgevingen met Linux of Windows back-up servers op een platform-onafhankelijke wijze en vermindert de hoeveelheid gegevens met behulp van intelligente Si3 deduplicatie technologie, ongeacht het gebruikte opslagsysteem. Het is één van de weinige oplossingen op de markt waarmee alle gegevens kunnen worden opgeslagen en hersteld op meerdere netwerken en systemen, op een gecentraliseerde of gedecentraliseerde wijze. Bovendien ondersteunt het een breed scala aan virtualisatie platformen en besturingssystemen van Microsoft, Linux, Mac, Unix, FreeBSD en Sun Solaris.

Quru, een Brits bedrijf gespecialiseerd in IT-diensten en -oplossingen en een Red Hat Premier Partner en een SEP Advanced Partner, heeft de nieuwe SEP sesam clients voor Red Hat Enterprise Virtualization geïnstalleerd. Robin Porter, Business Development Manager bij Quru verklaarde: “Onze klanten draaien enkele van de grootste Red Hat Enterprise Virtualization omgevingen in het Verenigd Koninkrijk. Na uitgebreide tests hebben we met succes PoC installaties geïnstalleerd in een aantal bestaande omgevingen van onze klanten.”

“We zijn blij om weer samen te werken met Red Hat aan een geweldige oplossing”, zegt Georg Moosreiner, CEO van SEP. “We zijn blij om een complete back-up oplossing die Red Hat Enterprise Virtualization API ondersteunt aan te bieden waardoor onze klanten aan hun back-up SLA’s kunnen voldoen. Deze integratie zal bedrijven de kans geven om bedrijfskritische gegevens in virtuele omgevingen te verwerken, waardoor vaste en operationele kosten kunnen worden teruggebracht.”

Gunnar Hellekson, Director of Product Management voor Red Hat Enterprise Virtualization bij Red Hat, zei: “We zijn blij om samen te kunnen werken met SEP om deze nieuwe zakelijke back-up oplossing aan te bieden. Onze nieuwste versie van Red Hat Enterprise Virtualization brengt verbeterde back-up-functionaliteit via een speciale API, waardoor SEP technologieën geavanceerde databescherming mogelijkheden kan aanbieden.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.