Servicepunt71 kiest voor Private Cloud van Imtech ICT

  • Bedrijfsnieuws van
  • Imtech ICT
  • geplaatst op
  • 10 juli 2014 09:56 uur

Servicepunt71, het shared service center voor de gezamenlijke bedrijfsvoering van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude, gaat haar uitgebreide ICT-dienstverlening baseren op een FlexPod private cloud infrastructuur. Servicepunt71 ondersteunt de bedrijfsvoering van de aangesloten gemeenten en levert producten en diensten op het gebied van ICT, HRM, financiën, juridische zaken, inkoop en facilitaire zaken. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze services te garanderen, kiest Servicepunt71 voor een gecertificeerde FlexPod-infrastructuur van Cisco, NetApp en Microsoft. Imtech ICT verzorgt het ontwerp en de levering van deze private cloud omgeving.

Gemeenten zijn inmiddels uitgegroeid tot informatie verwerkende organisaties. Het verzamelen, bewerken en distribueren van digitale informatie stelt hoge eisen aan de onderliggende infrastructuur. Servicepunt71 is in 2012 opgericht om de bedrijfsvoeringskosten voor de betrokken gemeenten te verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit van de dienstverlening aan medewerkers en burgers te verbeteren. In aanvang gebeurde dit door de bestaande ICT-omgevingen van de betrokken gemeenten samen te brengen en te standaardiseren. Om de voordelen van centralisatie en standaardisatie volledig te benutten, wil Servicepunt71 de infrastructuur moderniseren.

Naast verregaande standaardisatie was de zekerheid dat de verschillende ICT-componenten naadloos samenwerken én de veiligheid van de informatie belangrijk voor Servicepunt71. Bovendien moet de omgeving flexibel genoeg zijn om nieuwe ontwikkelingen snel te integreren. De specialisten van Imtech ICT ontwierpen op basis van de architectuureisen een FlexPod private cloud oplossing voor Servicepunt71. De combinatie van Cisco UCS servers, NetApp storage en Microsoft Hyper-V binnen een FlexPod private cloud infrastructuur biedt Servicepunt71 de stabiliteit en betrouwbaarheid om de gemeenten en inwoners effectief te ondersteunen. De certificering van marktleiders Cisco en NetApp biedt bovendien de zekerheid dat alle componenten naadloos samenwerken.

Maarten Baas, ICT manager bij Servicepunt71, zegt over de keuze voor Imtech ICT: “We wensen de betrokken gemeenten maximaal te ontzorgen en bieden hen daarom een complete ICT-dienstverlening tegen scherpe tarieven. Zij hoeven alleen het scherm te kiezen, de rest verzorgen wij. Dit streven is sterk afhankelijk van de onderliggende infrastructuur. De private cloud oplossing van Servciepunt71 op basis van een FlexPod-omgeving die Imtech ICT heeft ontworpen en gaat leveren, biedt ons de beste combinatie van netwerk-, server- en storagecomponenten. Dat versterkt ons vertrouwen in Imtech ICT als onze ICT-partner. Zij begrijpen de activiteiten van gemeenten en kunnen de vertaling maken naar de private cloud van Servciepunt71, waar wij en onze klanten op kunnen rekenen, nu en in de nabije toekomst.”

Tom Greeve, Algemeen Directeur bij Imtech ICT Communication Solutions, zegt over de samenwerking: “Binnen de overheidssector zien wij een sterke toename van het gebruik van cloud technologie. Hiermee kunnen overheden optimaal inspelen op het sterk veranderende landschap voor instellingen in deze sector. Recentelijk heeft Imtech ICT opdrachten gewonnen bij Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam en Gemeente Utrecht. Met de FlexPod private cloud infrastructuur van Servicepunt71 wordt de positie van Imtech ICT binnen de overheidssector nog verder versterkt.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.