Amazon Web Services kondigt AWS IoT aan

Nieuwe platform stelt klanten in staat om miljarden apparaten te verbinden en te beheren, waarmee toepassingen worden gevoed die IoT-data verwerken en analyseren, en die reageren op ioT data op wereldwijde schaal

  • Bedrijfsnieuws van
  • Amazon
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2015 21:57 uur

Amazon Web Services Inc. (AWS), een bedrijf van Amazon.com kondigde gisteren op het event AWS re:Invent de AWS IoT aan, een nieuw platform dat het makkelijk maakt voor apparaten – auto’s, turbines, sensor netwerken, lampen en nog veel meer – om via het internet verbinding te maken met AWS-diensten.

Dit stelt bedrijven in staat grote hoeveelheden data, gegenereerd door de connected devices, op een wereldwijde schaal te kunnen opslaan, verwerken, analyseren en daarop te kunnen reageren. Apparaten sluiten aan op de AWS IoT’s Device Gateway.

Fabrikanten kunnen vervolgens regels opstellen voor de manier waarop AWS IoT om moet gaan met data die wordt verzonden en de acties die moeten worden ondernemen wanneer aan verschillende voorwaarden wordt voldaan (zoals het verzenden van een waarschuwing wanneer een druksensor een ongewoon hoge waarde meldt of een bewegingsdetector wordt geactiveerd).

Connected devices worden meestal bediend via applicaties die met hen te communiceren met behulp van API’s, maar apparaten zijn niet altijd in staat om te reageren op API calls vanwege gebrekkige connectiviteit of vanwege van de beperkingen in de kracht van een apparaat.

AWS IoT maakt een virtuele versie, of ‘shadow’, van elk verbonden apparaat dat alle informatie van het apparaat bevat en die altijd beschikbaar is. Toepassingen kunnen hiermee de status van het toestel controleren en maatregelen treffen die automatisch worden verzonden naar het apparaat zodra er een verbinding tot stand komt.

AWS IoT biedt een SDK die applicaties te gebruiken. Een aantal fabrikanten van halfgeleiders heeft ‘Starter Kits’ ontwikkeld die worden gevoed door AWS IoT, die het AWS IoT Device SDK insluiten en die connectiviteit bieden met AWS IoT out-of-the-box.

Veel klanten hebben extra IoT software en diensten nodig om het AWS IoT-platform uit te breiden. AWS Partner Network (APN) Partners bieden besturingssystemen, management platforms, analytics en diensten die werken met AWS IoT.

De Micrium en Ubuntu besturingssystemen hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om de AWS IoT Device SDK te runnen en verbinding te maken met AWS IoT. En als de klant behoefte heeft aan extra device management mogelijkheden zoals over-the-air updates of diagnose op afstand, kunnen APN Partners zoals Ayla Networks, Cirrus Link, Thingworx en Xively deze diensten bieden. Terwijl data in de AWS rond stroomt, kunnen klanten inzichten en voorspellingen krijgen door middel van de APN Partner Splunk.

Tot slot, de klanten die willen helpen bij het samenbrengen en het aanpassen op hun specifieke wensen van al deze onderdelen, kunnen gebruik maken van systeemintegrator APN Partners Accenture, Booz Allen Hamilton, Thinglogix, Two Bulls en nog vele anderen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.