SIDN verwerft meerderheidsbelang in Connectis

Markt voor digitale identiteiten krijgt sterke impuls door krachtenbundeling Connectis en SIDN

  • Bedrijfsnieuws van
  • SIDN
  • geplaatst op
  • 11 januari 2017 10:15 uur

SIDN, het bedrijf achter alle .nl-domeinnamen, heeft sinds 1 januari een meerderheidsbelang verworven in Connectis. Connectis is één van de grootste leveranciers van veilige inlogoplossingen in Nederland. Het bedrijf verwerkt miljoenen inlogtransacties per jaar. Met de krachtenbundeling van Connectis en SIDN krijgt de markt voor digitale identiteiten een sterke impuls. Dit stelt Connectis in staat om haar groeiambities te verwezenlijken en te werken aan een toekomst van veilige inlogoplossingen en herbruikbare digitale identiteiten. Met het meerderheidsbelang krijgt SIDN direct een substantiële positie op de markt van digitale identiteiten. De diensten van Connectis sluiten naadloos aan bij de ambitie van SIDN om het digitaal bestaan van mensen en organisaties makkelijker en veiliger te maken.

Meer dan 12 miljoen Nederlanders gebruiken de infrastructuur van Connectis om in te loggen bij ruim 250 dienstverleners, zoals grote (zorg)verzekeraars, uitgevers, lokale overheden en ministeries. De hoogopgeleide medewerkers van Connectis hebben een innovatief platform ontwikkeld voor o.a. veilig inloggen, mobiele authenticatie en koppelingen met bestaande loginvoorzieningen zoals DigiD, eHerkenning, iDIN (Bank-ID) en eIDAS. Met eIDAS biedt Connectis als eerste private partij een oplossing aan om gebruikers vanuit heel Europa op een veilige manier online te identificeren. Martijn Kaag, algemeen directeur Connectis: “Mensen en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens in betrouwbare handen zijn en dat ze veilig informatie kunnen inzien vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. Door de samenwerking met een onafhankelijke en professionele partij als SIDN kunnen we profiteren van de infrastructuur en alle ervaring en kennis op het gebied van beveiliging. Met deze expertise kunnen we oplossingen ontwikkelen die nog beter aansluiten bij de behoeften van de Nederlandse en Europese internetgemeenschap.”

De afgelopen jaren heeft SIDN veel tijd en energie geïnvesteerd in het optimaliseren van de dienstverlening rond .nl. Het .nl-domein is uitgegroeid tot een van de grootste en veiligste domeinen ter wereld. Uit het tevredenheidsonderzoek dat dit najaar is uitgevoerd, blijkt dat de .nl-registrars zeer tevreden zijn over de systemen en de support die SIDN levert. Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN: “Het .nl-domein stáát in Nederland en is een cruciale factor in ons online privé en zakelijk leven. SIDN heeft veel expertise in huis en is een krachtige speler in de Nederlandse en internationale internetsector. De unieke positie van SIDN als onafhankelijke en professionele organisatie versterkt de dienstverlening van Connectis. Vanzelfsprekend vanwege onze expertise, maar vooral ook door de sterke focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en échte toegevoegde waarde.”

SIDN neemt een meerderheidsbelang van 65% in Connectis. Connectis blijft bestaan als een aparte bv en de producten en strategie blijven ongewijzigd. De krachtenbundeling is vooral gericht op versterking van de dienstverlening. Het biedt de kans om de missie van Connectis voor te zetten op de inslagen weg: het digitaal verbinden van mensen en organisaties op een veilige en makkelijke manier.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.