Simplerinvoicing en SIDN bundelen krachten

  • Bedrijfsnieuws van
  • SIDN
  • geplaatst op
  • 18 september 2014 11:25 uur

Stichting Simplerinvoicing en SIDN, het bedrijf achter .nl, gaan nauw samenwerken om de invoering en adoptie van e-factureren volgens de Europese standaard (PEPPOL) te versnellen. SIDN start met het uitvoeren van een aantal operationele taken van Simplerinvoicing, om op termijn het beheer van het Simplerinvoicing-afsprakenstelsel volledig over te nemen. Door de samenwerking wil de Stichting Simplerinvoicing het beheer van e-factureringsstandaarden en het uitvoeren van de governancetaken van de stichting verder professionaliseren en op een toekomstbestendige manier inrichten.

Gevraagde expertise is ruimschoots aanwezig bij SIDN

Simplerinvoicing, een samenwerking van e-facturatiedienstverleners, is de nieuwe standaard voor het verzenden en ontvangen van elektronische facturen via e-facturatie, ERP of accountingsoftware. Bram Kuijper, voorzitter van de Stichting Simplerinvoicing: “Sinds november 2013 is Simplerinvoicing operationeel en we hebben een stevige basis opgebouwd. We hebben een netwerk opgebouwd met daarin de belangrijkste dienstverleners op het gebied van e-facturatie. Nu is het moment daar dat de standaard veel breder geadopteerd en gebruikt kan gaan worden door ondernemend Nederland. Hiervoor zijn we al een tijd op zoek naar een samenwerkingspartner met wie we Simplerinvoicing verder uit kunnen bouwen. SIDN is een zeer geschikte kandidaat als partnerorganisatie. De door ons gevraagde expertise is ruimschoots aanwezig binnen de organisatie van SIDN. Het door SIDN opgebouwde track-record als .nl-registry kan een belangrijke bijdrage leveren aan Simplerinvoicing.”

De samenwerking is eigenlijk heel logisch

Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN: “Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Het is een mooie kans om onze ervaring en unieke expertise die we opgebouwd hebben met het beheer van .nl in te zetten voor andere doeleinden en daarmee onze toegevoegde waarde te vergroten. Er zijn veel parallellen te trekken tussen het werk van de Stichting Simplerinvoicing en het beheer van een internetdomein. Denk aan het beheren en ontwikkelen van technische standaarden, het werken met tussenpersonen en diverse stakeholders en het ontwikkelen en handhaven van procedures en beleid. We hebben dezelfde ideeën over de invulling van de samenwerking en het perspectief voor de toekomst. Bovendien sluit het goed aan op onze ambitie om een rol te spelen binnen zogenaamde ‘trust frameworks’ die van belang zijn voor het gebruik van en het vertrouwen in het internet en voor onze maatschappij.”

Gefaseerde overdracht

Bram Kuijper: “Het doel is om het beheer van het Simplerinvoicing-afsprakenstelsel  gefaseerd over te dragen. SIDN start als ‘onderaannemer’ en is in die rol uitvoerder van de operationele taken. Vervolgens gaat SIDN steeds meer strategisch participeren. Het uiteindelijke toekomstbeeld is dat SIDN het beheer van het Simplerinvoicing-afsprakenstelsel volledig overneemt.” Roelof Meijer: “Alhoewel de uitvoering van de taken van beide organisaties zeer goed vergelijkbaar zijn, is e-facturatie voor SIDN natuurlijk nieuw terrein. De gefaseerde overgang biedt ons de mogelijkheid om ons de e-facturatiewereld en de marktprocessen volledig eigen te maken en onze organisatie verder in te richten voor de uitvoering van de nieuwe taken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.