Sligro Food Group migreert naar virtuele desktopinfrastructuur met Nutanix

Nederlandse marktleider in levensmiddelen kiest voor Nutanix hyperconverged infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 30 januari 2015 12:17 uur

Nutanix, de web-scale converged infrastructuurleverancier, kondigt vandaag aan dat Sligro Food Group gebruik gaat maken van Nutanix-apparatuur in zijn datacenters. De organisatie gaat zijn bestaande legacy desktop- en datacenterinfrastructuur vernieuwen en kiest voor een partnership met Nutanix om hen bij de transformatie naar het nieuwe tijdperk van Web-scale IT te begeleiden.

Sligro Food Group is een Nederlandse groothandel en retailer van levensmiddelen. Met een jaaromzet van 2,6 miljard Euro en meer dan 5800 man personeel is het bedrijf een van de grootste spelers op de Nederlandse foodmarkt. Het bedrijf heeft drie landelijk opererende distributiecentra, zevenenveertig zelfbedieningsgroothandels, negen bezorgservicegroothandels, honderddertig supermarkten en enkele gespecialiseerde productiebedrijven ten behoeve van de productie van vlees, vis, patisserie en maaltijden.

Om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen blijven garanderen, besloot Sligro Food Group een tijd geleden om het eigen netwerk aan desktop computers en daarbij behorende servers en appliances te vervangen en up te graden. Aangezien het bedrijf zo’n 1200 gebruikers heeft en gebruik maakt van twee datacentra, was het logisch om te kiezen voor een Virtual Desktop Infrastructuur (VDI). Een dergelijk infrastructuur zorgt ervoor dat het beheer, het onderhoud en de ondersteuning met minder personeel uitgevoerd kan worden dan het geval zou zijn bij klassieke desktopsystemen. Het betekent echter ook dat het datacenter sterker belast zal gaan worden, want de nieuwe infrastructuur moest meer workloads dan enkel de virtuele desktops ondersteunen. Bovendien bezat de IT-afdeling niet de skills om een traditioneel storage area network (SAN) te ondersteunen. Dit overtuigde Sligro Food Group ervan om te kiezen voor een oplossing die het beheer en het onderhoud van het datacenter makkelijker zou maken. Zodoende kwamen de Web-scale oplossingen van Nutanix in beeld.

“In eerste instantie hebben we een testopstelling neergezet om te kijken hoe flexibel en gebruiksvriendelijk de oplossing van Nutanix is,” vertelt Maurice van Veghel, CIO en IT-directeur van de Sligro Food Group. “En we werden niet teleurgesteld. Zo is het plaatsen van extra nodes erg eenvoudig. Hierdoor kunnen we de performance en capaciteit van ons datacenter in enkele minuten vergroten. Het ‘distributed filing system’ maakt de appliances flexibel inzetbaar en de geautomatiseerde migratie van ‘hot data’ is een enorm voordeel van deze innovatieve oplossing. Het garandeert data-integriteit en maximaliseert de storage performance, zonder dat er extra energie in beheer of techniek gaat, zoals gebruikelijk is bij het traditionele SAN.”

Inmiddels heeft Sligro Food Group Nutanix appliances in beide nationale datacenters staan. Er wordt nu niet alleen gebruik gemaakt van de VDI-infrastructuur, maar daarnaast ook andere kritieke VMWare-applicaties, waaronder de vervanging van 42 conventionele server hosts en een traditioneel IBM storage netwerk. Het bedrijf zal ook zijn Microsoft Exchange en SQLvirtualiseren en op Nutanix laten draaien naar aanleiding van dit bijzonder succesvolle migratieproject.

Patrick van de Werken, Regional Director voor Noord-Europa bij Nutanix: “Sligro Food Group heeft met deze web-scale architectuur, zijn nauwe integratie met VMware en de mogelijkheid om snel en makkelijk capaciteit en performance op- en af te schalen een efficiënte en effectieve oplossing. Sligro Food Group heeft hiermee een voorsprong op zijn concurrentie genomen, want het is slechts een kwestie van tijd eer het software defined datacenter en web-scale IT de standaard wordt voor datacenter- en IT-implementaties.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.