SmartDC opent haar deuren op Nationale Datacenter dag

Kom kijken in het grootste datacenter van Zuid-Holland

  • Bedrijfsnieuws van
  • SmartDC
  • geplaatst op
  • 9 juni 2015 10:50 uur

Iedere dag duizenden servers draaiende houden, voor online games, werkplekken, websites en cloud; daar komt heel wat bij kijken. Op initiatief van de Dutch Datacenter Association opent het grootste datacenter van Zuid-Holland, SmartDC: Dataport of Rotterdam, haar deuren tijdens de Nationale Datacenter dag op 17 juni.

Datacenters als SmartDC maken het internet mogelijk en vormen een belangrijk knooppunt voor de regio. Daarnaast dient SmartDC als opslagplaats van miljarden MegaBytes. Of er nu online-spelletjes worden gespeeld, websites worden bezocht of mailtjes worden verstuurd, in Rotterdam maakt iedereen weleens gebruik van het internet. Hiervoor is veel rekenkracht nodig. Elke milliseconde worden er vanuit SmartDC vele honderden GigaBytes verstuurd naar alle uithoeken van de wereld.

Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers uitgelegd wat nodig is om 24/7 een datacenter draaiende te houden. Daarnaast laten enthousiaste SmartDC medewerkers zien uit welke bouwstenen internet bestaat en hoe het nog steeds kan groeien. Dit alles zal plaatsvinden in de setting van de iconische Van Nelle Fabriek. Deze unieke locatie staat sinds 2014 op UNESCO’s Werelderfgoedlijst; wat SmartDC: Dataport of Rotterdam het enige datacenter ter wereld maakt dat gevestigd is in UNESCO werelderfgoed.

Het SmartDC datacenter is opgebouwd uit meerdere modulaire suites. Iedere suite fungeert als een zelfstandig datacenter. SmartDC: Dataport of Rotterdam is inmiddels het grootste datacenter van Zuid-Hollland waar zowel bedrijven als particulieren tienduizenden servers hebben ondergebracht. Daar is veel energie voor nodig. Hiervoor gebruikt SmartDC groene energie. Alle informatie staat achter slot en grendel in beveiligde suites en de racks zijn verzegeld met sloten. Camera’s bewaken de omgeving en om alle informatie zo veilig mogelijk te bewaren is toegang zeer beperkt. Mede hierom is het bijzonder dat een dergelijke locatie haar deuren opent voor publiek.

Een bezoek kan worden gepland op https://www.smartdc.nl/tour/

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.