Snelle groei van upstream verkeer: Hetzner Online vergroot NL-ix poort in Frankfurt naar 100 Gb/s

  • Bedrijfsnieuws van
  • NL-ix
  • geplaatst op
  • 10 februari 2016 15:39 uur

Hetzner Online, de grootste Duitse webhosting provider heeft haar Neutral Internet Exchange (NL-ix) peering capaciteit in Frankfurt verhoogd naar 100Gb/s. De snelle groei van het upstream verkeer van Hetzner Online maakte deze uitbreiding noodzakelijk. NL-ix kon de meest kosten efficiënte oplossing bieden.

“Via onze aansluiting op NL-ix in Frankfurt kunnen wij Internetverkeer uit wisselen met alle NL-ix leden over heel Europa”; zegt Martin Fritzche, Hoofd Netwerk administratie van Hetzner Online. “Dit betekent dat wij ons netwerk niet hoeven uit te bouwen in Europa en wij daarnaast geld besparen op IP-transit maar wel ons upstream verkeer kunnen distribueren via de kortste en snelste routes.”

“Deze upgrade naar 100 Gb/s bewijst eens te meer de waarde van onze gedistribueerde Internet Exchange. Ons model maakt het voor Hetzner mogelijk om via haar aansluiting in Frankfurt direct verkeer uit te wisselen met alle 530+ NL-ix leden waar die dan ook zijn aangesloten in Europa;” zegt Edwin Punt, Internet & Peering strategist bij NL-ix. “Dit zorgt ervoor dat de content van de websites van de vele webhosting klanten van Hetzner sneller en kosten efficiënter kan worden gedistribueerd door Europa. Hiermee maken we het Hetzner Online mogelijk om het niveau van dienstverlening aan haar klanten verder te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen.”

“Netwerken kunnen in 90 datacenters in Europa aansluiten op onze Exchange en direct Internet verkeer uitwisselen met alle andere netwerken, die waar dan ook in Europa op NL-ix aangesloten zijn, Dit kan tegen een vaste prijs per poort, waarbij de kortste en snelste route tussen Peering partners wordt gegarandeerd over redundante verbindingen.”, zegt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. “Dat maakt ons compleet anders dan alle andere exchanges”.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.