Solipsis Managed Services en Multrix intensiveren samenwerking

Strategisch en operationeel partnership vergroot synergie voor SanoRice


Solipsis Managed Services en Cloud Service Provider Multrix gaan vanaf heden vaker gezamenlijk de markt bewerken rondom hosted services en outsourcing van ICT-beheer. Met de intensivering van het partnership ontstaat een synergie waarbij Multrix focust op het leveren van hosted services via de cloud en Solipsis Managed Services de klant volledig ontzorgt qua regie en beheer van zijn ICT-omgeving.

Het Hosted Desktop-concept van Multrix biedt klanten de ideale combinatie van hosting en cloud-concepten. Continuïteit en kwaliteit van de IT-outsourcing is door Multrix ingevuld via het multi-datacenterconcept en het gebruik van de SCID-regeling van de Dutch Hosting Provider Association waarvan Multrix lid is.

Solipsis Managed Services neemt het risico en de zorg van de ICT-omgeving van klanten over. Dit betekent totale ontzorging, grotere continuïteit en betere aansluiting van de ICT-systemen op de wensen en eisen van de bedrijfsvoering. Solipsis Managed Services creëert een betrouwbare en stevige ICT-omgeving die met de organisatie meebeweegt.

Beide partijen zien de samenwerking niet slechts als een connectie op papier. Marien van Bezooijen, directeur Solipsis Managed Service, ziet in Multrix een partner met veel toegevoegde waarde: “De intentie is om elkaar scherp te houden en naar een hoger niveau te tillen qua technologie en innovatie. Ik geloof sterk in het principe ‘schoenmaker blijf bij je leest’ en ben ervan overtuigd dat we elkaar kunnen versterken om onze gezamenlijke klanten nog beter bedienen.”

Ook Martin van Bergonje, CEO van Multrix is enthousiast over het partnership: “Multrix beperkt zich tot het leveren van de virtuele werkplek en daar komt de toegevoegde waarde van Solipsis Managed Services om de hoek. We hebben gezocht naar een professionele partij met hoge kwaliteitsnormen. Solipsis Managed Services voldoet aan alle eisen die wij (namens onze klanten) aan een partner stellen.”

Het eerste bewijs van het succesvolle, gezamenlijke optreden van Solipsis Managed Services en Multrix is geleverd bij SanoRice, één van de grootste private label producenten van rijst- en maïswafels ter wereld. SanoRice is met drie verschillende vestigingen in Veenendaal, Zottegem (BE) en Vercelli (IT) geografisch gefragmenteerd. Dit waren voorheen allemaal ICT-eilandjes met eigen locale ICT-leveranciers. Om een einde te maken aan de ICT-eilandstructuur besloot SanoRice gecentraliseerd vanuit de cloud te gaan werken. Na een uitgebreid selectietraject heeft SanoRice gekozen voor strategische partners waarbij de core business bepalend is.

“Het hosten van onze desktops in de cloud besteden we nu met succes uit aan Multrix”, aldus Marco Netten, ICT Controller bij SanoRice.”Onze medewerkers kunnen vanuit elke willekeurige plek inloggen op hun eigen desktop. Multrix is tevens verantwoordelijk voor het beheer van de applicaties en het onderhoud van onze servers.”

Als strategische ICT-keuze streeft SanoRice naar volledige ontzorging op het gebied van OS en desktops. Dit omdat continuïteit in een 24/7 omgeving cruciaal is en voor SanoRice zelfs een primaire ICT-behoefte. Tevens kunnen de locaties onderling nu veel beter samenwerken aan interne projecten. Netten: “De overgang naar de cloud vergt nogal wat aanpassingen aan de lokale kant. Lokale resources worden geminimaliseerd wat de beheersbaarheid van de lokale kant (printers, thin clients etc) een stuk eenvoudiger maakt. Dit heeft Solipsis Managed Services perfect voor elkaar gekregen. In mei is onze vestiging in België succesvol opgeleverd en fungeert nu als blauwdruk voor de rest van de organisatie. De centralisatie van data en processen zorgt voor een eenduidige bedrijfs- en processtructuur. ICT-technisch is het nu net of we op één locatie zitten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.