Solvinity lanceert Digitale Wasstraat Service

Permanente controle op het volledige dataverkeer van organisaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Solvinity
  • geplaatst op
  • 15 maart 2016 14:45 uur

IT-dienstverlener Solvinity lanceert vandaag een nieuwe totaaloplossing voor de beveiliging van bedrijfsgegevens: de Digitale Wasstraat Service (DWS). Deze dienst filtert al het digitale verkeer van een organisatie op schadelijke inhoud en doelgerichte aanvallen.

De Digitale Wasstraat, die als SaaS-oplossing wordt aangeboden, controleert op onregelmatigheden, afwijkingen, bekende bedreigingen, gecombineerde bedreigingen en scant zelfs op geavanceerde, nog onbekende bedreigingen. Alle security-gerelateerde informatie wordt gelogd voor trends en nader onderzoek en in bepaalde gevallen zelfs voor het achterhalen van daders voor eventuele juridische vervolging. De dienst herkent onder meer DDoS-aanvallen, spam, malware, virussen, data-diefstal, identiteitsfraude en hacking.

Cybercrime als succesvol businessmodel
“Cybercrime heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvol businessmodel, met DDoS-aanvallen, geavanceerde malware, economische spionage en datadiefstal als regelmatig terugkerende nieuwsitems,” stelt Jeroen van der Meer, CTO bij Solvinity. “Een aanval ontwricht bedrijfsprocessen, bedreigt klanten en beschadigt reputaties. Puntoplossingen als firewalls en virusscanners alleen zijn niet meer voldoende om daartegen te beschermen.” De oplossing biedt Solvinity nu in de vorm van een totaalscan van het in- en uitgaande verkeer via mail, browsing, (web) applicaties en toegang tot de cloud, zonder noemenswaardige vertraging voor de gebruikers.

Detect, Defend en Resolve
DWS wordt aangeboden in drie varianten: Detect, Defend en Resolve. De Detect-service signaleert bedreigingen bij het interne beveiligingsteam van de klant, die de verdere afhandeling op zich neemt. De Defend-service biedt daarboven directe en geautomatiseerde maatregelen tegen geconstateerde gevaren en de Resolve-service zorgt voor structurele oplossingen, door bijvoorbeeld onderliggende policies, instellingen en regels aan te passen. Deze laatste, meest uitgebreide service betekent volledige ontzorging van de bescherming van het dataverkeer, tot root cause analysis (RCA) en forensisch daderonderzoek aan toe.

“Organisaties hebben een grote uitdaging om voldoende kennis en kunde in huis te halen waarmee het groeiende dreigingsniveau het hoofd kan worden geboden,” meent Van der Meer. “De benodigde kennis is sterk specialistisch en ontwikkelt zich razendsnel. Tegelijkertijd stagneert de aanwas van nieuw talent, terwijl de vraag naar goed getraind beveiligingspersoneel sterk groeit, ook doordat de dreiging steeds professionelere vormen aanneemt. Voor veel organisaties is het idee dat deze dreiging met interne expertise kan worden afgewend, bijna utopisch geworden. Wij stellen daar een gespecialiseerde dienst tegenover die gebruikmaakt van eigen zeer ervaren beveiligingsspecialisten, die bovendien voortdurend worden getraind op de nieuwste ontwikkelingen op beveiligingsgebied.”

De Digitale Wasstraat Service van Solvinity is een volledig Nederlandse oplossing, ontwikkeld in samenwerking met SecureLink. Solvinity levert diensten aan onder meer overheden (o.a. de Ministeries van Veiligheid en Justitie, Algemene Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), banken en verzekeraars (o.a. ING, Nationale Nederlanden, Rabobank) en het bedrijfsleven (o.a. Ahold, ANP, Trans Link Systems).

DWS is geschikt voor middelgrote tot grote organisaties, vanaf 100 medewerkers tot op enterprise-niveau. Gebruikers van de service ontvangen een volledig overzicht van hun beveiligingsstatus vanuit alle verzamelde beveiliging gerelateerde logs en audits, digitale verkeersstromen, gebruikersdata en applicatiedata. De digitale wasstraat draait in een Tier III-datacenter, voorzien van alle professionele en geoptimaliseerde middelen om hosting, security, connectiviteit (standaard 1 Mbps) en prestaties te waarborgen. De dienst voldoet aan ISO 27001, werkt 24×7, ondersteunt IPv6 volledig en heeft een technische uptime van 99,9%.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!