Solvinity lanceert Digitale Wasstraat Service

Permanente controle op het volledige dataverkeer van organisaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Solvinity
  • geplaatst op
  • 15 maart 2016 14:45 uur

IT-dienstverlener Solvinity lanceert vandaag een nieuwe totaaloplossing voor de beveiliging van bedrijfsgegevens: de Digitale Wasstraat Service (DWS). Deze dienst filtert al het digitale verkeer van een organisatie op schadelijke inhoud en doelgerichte aanvallen.

De Digitale Wasstraat, die als SaaS-oplossing wordt aangeboden, controleert op onregelmatigheden, afwijkingen, bekende bedreigingen, gecombineerde bedreigingen en scant zelfs op geavanceerde, nog onbekende bedreigingen. Alle security-gerelateerde informatie wordt gelogd voor trends en nader onderzoek en in bepaalde gevallen zelfs voor het achterhalen van daders voor eventuele juridische vervolging. De dienst herkent onder meer DDoS-aanvallen, spam, malware, virussen, data-diefstal, identiteitsfraude en hacking.

Cybercrime als succesvol businessmodel
“Cybercrime heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvol businessmodel, met DDoS-aanvallen, geavanceerde malware, economische spionage en datadiefstal als regelmatig terugkerende nieuwsitems,” stelt Jeroen van der Meer, CTO bij Solvinity. “Een aanval ontwricht bedrijfsprocessen, bedreigt klanten en beschadigt reputaties. Puntoplossingen als firewalls en virusscanners alleen zijn niet meer voldoende om daartegen te beschermen.” De oplossing biedt Solvinity nu in de vorm van een totaalscan van het in- en uitgaande verkeer via mail, browsing, (web) applicaties en toegang tot de cloud, zonder noemenswaardige vertraging voor de gebruikers.

Detect, Defend en Resolve
DWS wordt aangeboden in drie varianten: Detect, Defend en Resolve. De Detect-service signaleert bedreigingen bij het interne beveiligingsteam van de klant, die de verdere afhandeling op zich neemt. De Defend-service biedt daarboven directe en geautomatiseerde maatregelen tegen geconstateerde gevaren en de Resolve-service zorgt voor structurele oplossingen, door bijvoorbeeld onderliggende policies, instellingen en regels aan te passen. Deze laatste, meest uitgebreide service betekent volledige ontzorging van de bescherming van het dataverkeer, tot root cause analysis (RCA) en forensisch daderonderzoek aan toe.

“Organisaties hebben een grote uitdaging om voldoende kennis en kunde in huis te halen waarmee het groeiende dreigingsniveau het hoofd kan worden geboden,” meent Van der Meer. “De benodigde kennis is sterk specialistisch en ontwikkelt zich razendsnel. Tegelijkertijd stagneert de aanwas van nieuw talent, terwijl de vraag naar goed getraind beveiligingspersoneel sterk groeit, ook doordat de dreiging steeds professionelere vormen aanneemt. Voor veel organisaties is het idee dat deze dreiging met interne expertise kan worden afgewend, bijna utopisch geworden. Wij stellen daar een gespecialiseerde dienst tegenover die gebruikmaakt van eigen zeer ervaren beveiligingsspecialisten, die bovendien voortdurend worden getraind op de nieuwste ontwikkelingen op beveiligingsgebied.”

De Digitale Wasstraat Service van Solvinity is een volledig Nederlandse oplossing, ontwikkeld in samenwerking met SecureLink. Solvinity levert diensten aan onder meer overheden (o.a. de Ministeries van Veiligheid en Justitie, Algemene Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), banken en verzekeraars (o.a. ING, Nationale Nederlanden, Rabobank) en het bedrijfsleven (o.a. Ahold, ANP, Trans Link Systems).

DWS is geschikt voor middelgrote tot grote organisaties, vanaf 100 medewerkers tot op enterprise-niveau. Gebruikers van de service ontvangen een volledig overzicht van hun beveiligingsstatus vanuit alle verzamelde beveiliging gerelateerde logs en audits, digitale verkeersstromen, gebruikersdata en applicatiedata. De digitale wasstraat draait in een Tier III-datacenter, voorzien van alle professionele en geoptimaliseerde middelen om hosting, security, connectiviteit (standaard 1 Mbps) en prestaties te waarborgen. De dienst voldoet aan ISO 27001, werkt 24×7, ondersteunt IPv6 volledig en heeft een technische uptime van 99,9%.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.