Solvinity wint aanbesteding hosting Gemeente Almere

  • Bedrijfsnieuws van
  • Solvinity
  • geplaatst op
  • 22 februari 2016 13:28 uur

IT-leverancier Solvinity blijft tot minimaal 2019 de hosting van de Gemeente Almere faciliteren. Dat is de uitkomst van een Europese aanbesteding voor de hosting van onder andere Almere.nl, het intranet en de evenementen die de gemeente organiseert.

Solvinity en de Gemeente Almere zijn sinds 2006 partners. Tot enkele maanden terug opereerde Solvinity binnen de relatie onder de eerdere naam ASP4All. In de nieuwe hostingovereenkomst blijft hetzelfde kwaliteitsniveau van het eerdere contract gehandhaafd tegen lagere kosten. Ook zijn vernieuwingen aanbracht in de hosting infrastructuur. “De omgeving is daarmee helemaal up-to-date en voldoet aan de laatste securitystandaarden”, zegt Mark Jenster, Business Unit Director Public bij Solvinity.

Kwaliteit tegen de beste prijs

“Solvinity heeft in de aanbesteding laten zien wat ze waard zijn. Zij leveren het kwalitatieve maatwerk dat wij als Gemeente Almere nodig hebben, tegen een scherpe prijsstelling”, zegt Erwin van Beveren, Contract & Leveranciersmanager ICT bij de Gemeente Almere. “Voor ons is het belangrijk dat een hostingpartij weet aan te sluiten op de zeer diverse processen van een gemeente. Wij verzorgen vele verschillende publieke taken. Om dat op de juiste wijze te faciliteren en ondersteunen, is niet iedere aanbieder gegund.”

In de nieuwe hostingovereenkomst bedient Solvinity circa honderd domeinnamen met achterliggende infrastructuur. Naast de website Almere.nl en het intranet, gebruikt de gemeente de hosting voor projecten als de Floriade, lokale verkiezingen en de kavelwinkel. Aan deze Europese aanbesteding hebben SB Gebouwen & Gegevensmanagement, SBV Juridische Zaken, SBV Inkoop en Aanbesteding en SBV Regie ICT gezamenlijk 9 maanden intensief samengewerkt. “Allen grote dank voor dit genoegen. Met plezier hebben we elkaar versterkt in het delen van specifieke knowhow van mensen en afdelingen”, aldus van Beveren.

Volwassen zakelijk partnerschap

Alle betrokkenen kijken met veel vertrouwen uit naar een hernieuwde prettige samenwerking, zowel op organisatorisch als technisch niveau. Jenster: “Wij zien de Gemeente Almere niet als klant, maar meer als partner. Dankzij de lange relatie weten we precies wat we aan elkaar hebben en kunnen we heel pragmatisch werken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.