Sophos Security Heartbeat™ en XG Firewall koppelen endpoints en netwerkapparatuur

Sophos levert als eerste leverancier synchrone beveiliging

  • Bedrijfsnieuws van
  • Sophos
  • geplaatst op
  • 9 november 2015 16:41 uur

Sophos introduceert met de Sophos Security Heartbeat™ in de Sophos XG-serie next-generation firewalls en UTM’s de eerste synchrone beveiliging tegen complexe bedreigingen. Daarmee is Sophos de eerste security leverancier die er in slaagt endpoint beveiliging en netwerkbeveiliging met elkaar te laten communiceren. De nieuwe Security Heartbeat technologie laat next-generation firewalls en UTM’s informatie uitwisselen met next-generation endpoint security. Dit resulteert in snellere detectie van bedreigingen, automatische isolatie van geïnfecteerde devices en een snellere, doelgerichte respons op incidenten. Zo kan de Sophos XG Firewall real-time data afkomstig van Sophos endpoint protection gebruiken om toegang tot getroffen apparaten automatisch te beperken.

Security Heartbeat vraagt geen aanvullende tools of beheerlagen en is standaard onderdeel van Sophos XG Firewall en Sophos Cloud-managed endpoint protection. De oplossing geeft organisaties van ieder formaat een beter wapen in handen tegen steeds geavanceerdere cyberaanvallen en bespaart kostbare tijd en middelen in de bestrijding van security-incidenten.

“Vandaag heeft Sophos een belangrijke stap genomen in de volgende generatie securityproducten. Grote en kleine organisaties weten dat ze zowel endpoint- als netwerkbeveiliging nodig hebben – de twee fundamentele pijlers onder iedere IT-securitystrategie. Maar deze twee productsegmenten hebben veel te lang niet met elkaar kunnen communiceren – het waren onafhankelijke en geïsoleerde silo’s en dat beperkte hun effectiviteit en beheersbaarheid”, stelt Kris Hagerman, CEO van Sophos. “Sophos is de enige Gartner Leader die netwerk security technologie met endpoint security technologie verbindt voor een gecoördineerde en geïntegreerde aanpak. Dit vormt een synchrone beveiliging die zowel betere bescherming als betere beheersbaarheid biedt voor iedere organisatie.”

Florian Brouwers, CEO bij GroupSecure BV, bevestigt de kracht van Sophos Security Heartbeat: “Wij zijn van mening dat dit een zeer nuttige toepassing is en de juiste visie op het sterk veranderende landschap van IT Beveiliging. Het slim met elkaar laten samenwerken van verschillende “point-oplossingen” geeft veel meer inzicht in de bedreigingen voor bedrijven. Met de komst van Security Heartbeat kunnen wij, met onze specialistische kennis, onze klanten nog beter ondersteunen bij het beveiligen van hun IT netwerk.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.