SPS lanceert als eerste IT-beheeroplossing voor de Apple Watch

Mobiliteit in een handomdraai voor management en engineer

  • Bedrijfsnieuws van
  • SPS
  • geplaatst op
  • 6 juni 2016 14:25 uur

Mobiliteit in IT is een hot item, maar staat voor IT-beheer bij veel bedrijven nog in de kinderschoenen. Om mobiliteit nog beter te ondersteunen heeft SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van de IT-beheersoftware Gensys, haar Gensys Anywhere-familie uitgebreid met een applicatie voor de Apple Watch. SPS is de eerste leverancier van IT-beheersoftware die een dergelijke app lanceert. Dankzij Gensys Anywhere voor de Apple Watch worden de grenzen van mobiliteit in IT-beheer verlegd, zowel voor IT-management als voor de engineers.

De Gensys Apple Watch-app vereenvoudigt de Gensys-workflow, van event/signaal tot preventieve oplossing, en brengt de relevante data hiervoor nog dichter bij de persoon. De app is daarmee een makkelijk communicatieportal naar de beheerdata in Gensys.

De Apple Watch heeft een klein scherm en een toetsenbord ontbreekt. Daarom heeft SPS veel aandacht besteed aan de userinterface en spraakbesturing. Nu al zijn onder meer de volgende functies 24×7 beschikbaar:
• ontvangen van stille pushnotificaties door een voelbare trilling;
• details van meldingen opvragen;
• tickets aanmaken en afhandelen door spraakbesturing;
• activiteiten op tickets registreren;
• tijdsbesteding vastleggen door start- en stopacties;
• inzicht geven in het stand-byrooster waardoor eenvoudig de hulp van anderen kan worden ingeroepen.

Daarnaast kan de app een compact dashboard tonen waarin de engineer onder andere zijn persoonlijke openstaande meldingen en nog te behandelen tickets kan inzien. Maar ook voor het IT-management is een dashboard met drilldown-functie beschikbaar. Zo is het IT-management altijd volledig, maar onopvallend, op de hoogte van wat er gebeurt.

Linda Verweij, COO van SPS: “Met Gensys Anywhere hebben wij bewezen dat IT-beheer ook mobiel uitvoerbaar is. Met de Gensys-app op de Apple Watch breiden wij de mogelijkheden hiervoor verder uit met meer gebruiksgemak. Zo verwachten wij dat de ‘silent pager’-functie gewaardeerd zal worden door de engineer. Als enige gewekt worden door een voelbare trilling op je pols van een monitor-pushbericht zal vele malen prettiger worden ervaren dan dat iedereen verschrikt wakker wordt. Maar het unieke aan de applicatie is ook dat men niet alleen meldingen ontvangt, maar daar ook direct acties aan gekoppeld kunnen worden. Met de app brengen wij Gensys dichter bij de persoon. Dichter kan eigenlijk niet, want Gensys ‘zit op de huid’ van de manager en engineer.”

Om de toepassing van de app nader toe te lichten heeft SPS een korte video gemaakt. Deze is te bekijken op https://vimeo.com/168737490/

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.