Staatssecretaris benadrukt noodzaak samenwerking cybersecurity

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nederland ICT
  • geplaatst op
  • 14 oktober 2015 10:38 uur

Voor een succesvolle cybersecurity-aanpak is het noodzakelijk dat publieke en private partijen nationaal en internationaal samenwerken. Dat schrijft staatssecretaris Dijkhoff in het vandaag verschenen Cyber Security Beeld Nederland (CSBN). De staatssecretaris zal hier aandacht voor vragen tijdens het aankomende EU-voorzitterschap van Nederland.

Nederland ICT sluit zich aan bij deze boodschap. In ons cyber security manifest uit 2012, benadrukten we al de publiek private samenwerking. Sindsdien hebben veel van de initiatieven in het teken gestaan van deze samenwerking, waaronder een grootschalige oefening van een cyberincident, Cyberdawn, vorig najaar.

Het CSBN 2015 toont verder een voortzetting van trends uit eerdere jaren: cybercrime en digitale spionage blijven de grootste bedreigingen voor digitale veiligheid in Nederland. Internationale conflicten, politieke gevoeligheden en geopolitieke ontwikkelingen zijn daar van grote invloed op. Met een goede samenwerking tussen overheid en bedrijven kan er snel worden ingehaakt op deze ontwikkelingen.

Dijkhoff schrijft tot slot dat de huidige cybersecurity-aanpak van de overheid in 2016 doorontwikkeld zal worden. Nederland ICT zal hier net als bij eerdere versies namens de sector input voor leveren.

Het Cyber Security Beeld Nederland 2015 is hier te downloaden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.