Start strategische samenwerking PeopleWare en Alticom Datacenters


Met de bouw van een datacenter in de mediatoren in IJsselstein gaat een strategische samenwerking van start tussen PeopleWare ICT Solutions en Alticom Datacenters. Samen bieden de partijen een geïntegreerde dienst aan voor het outsourcen van ICT. Alticom biedt housing services in diverse mediatorens verspreid over Nederland, PeopleWare verzorgt de infrastructuur en het beheer.

PeopleWare ICT Solutions biedt klanten een platform voor een ICT infrastructuur, die variëert van remote werkplekken, tot servercapaciteit, tot een complete infrastructuur op pay for use basis. Om de hoge continuïteitseisen te waarborgen, maakt PeopleWare gebruik van externe datacenters. Onder meer vanuit een datacenter in de Alticom mediatoren in Alphen aan de Rijn. In de zogenaamde Gerbrandytoren in IJsselstein bouwt Alticom een tweede datacenter dat volledig op de behoeften van PeopleWare is afgestemd en dat zich bevindt op een ‘private floor’. PeopleWare neemt het datacenter het eerste kwartaal van 2014 in gebruik.

Groene en lokale karakter doorslaggevend in keuze
Mark van Liempt, directeur van PeopleWare: “De vraag onder onze klanten naar groene datacenters wordt steeds groter. Alticom koelt haar datacenters door middel van direct free air cooling, waarbij je gebruik maakt van koele lucht van buiten. De combinatie van het groene karakter en de hoge kwaliteit van de diensten maakt de datacenters van Alticom uniek in Nederland.”

Ook in de landelijke spreiding van de mediatorens ziet PeopleWare een groot voordeel. Van Liempt: “Wij willen graag dichtbij de klant zitten. Onze ervaring is dat klanten dat prettig vinden, maar ook zijn de verbindingen dan optimaal. Wanneer een datacenter zich op grote afstand bevindt, kan namelijk wel degelijk vertraging ontstaan. Het gaat hier weliswaar om milliseconden, maar zeker voor onze internationale klanten kan die vertraging toch storend werken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.