Stichting Rotterdam Internet Exchange brengt datacenter activiteiten onder in zelfstandige BV

  • Bedrijfsnieuws van
  • R-iX
  • geplaatst op
  • 11 april 2014 10:08 uur

Rotterdam Internet Exchange levert, sinds haar oprichting in 2007, een belangrijke bijdrage aan de stimulering van de digitale economie in de regio en heeft haar activiteiten door de jaren heen snel zien groeien.

Een onderdeel van de dienstverlening van R-iX waren datacenter activiteiten. Ook deze hebben zich snel ontwikkeld. Inmiddels is sprake van een professioneel datacenter: carrier neutraal, TIER3 en ISO27001:2013 gecertificeerd.

Om de verdere ontwikkeling van zowel R-iX als de datacenter activiteiten mogelijk te maken heeft het bestuur van de Stichting Rotterdam Internet Exchange besloten om het datacenter onder te brengen in een zelfstandige BV, onder de naam Datacenter Rotterdam.

De verzelfstandiging is in goed overleg met alle stakeholders, waaronder de Gemeente Rotterdam, tot stand gekomen en is per 14 april 2014 een feit. De overnemende partij is het huidige managementteam van het datacentrum, dat alle activiteiten en medewerkers per genoemde datum overneemt. De overnameprijs is door de stakeholders en een externe, onafhankelijke M&A adviseur getoetst op marktconformiteit.

Het afstoten van de datacenter activiteiten onderstreept het onafhankelijke en neutrale karakter van R-iX. De Stichting Rotterdam Internet Exchange continueert, vanuit haar maatschappelijke rol, onverminderd haar bestaande activiteiten op het gebied van exchange services zoals peering, verbindingen en koppelingen. Nieuwe ondersteunende initiatieven zullen ontwikkeld worden in de zorgsector en rond thema’s als ‘smart cities’. Tenslotte speelt R-iX een belangrijke rol in de uitbouw van een state of the art, toekomstbestendige glasvezelstructuur in de regio.

Ook de doelstelling van de Stichting blijft ongewijzigd: het bijdragen aan een krachtige positie voor de regio Rijnmond door de (digitale) concurrentiepositie van de stad Rotterdam duurzaam te versterken.

Anoniem, 11 april 2014 12:56 pm

Overname is op z'n minst dubieus te noemen:
http://www.rijnmond.nl/nieuws/04-04-2014/verkoop-rotterdams-datacenter-met-vraagtekens

Gurbe, 11 april 2014 1:44 pm

Dit zelfde truukje hebben ze toch ook bij de GN-IX gedaan?

Peter, 15 april 2014 9:51 pm

Buitengewoon vreemd dat de Gemeente Rotterdam niet de moeite heeft genomen de markt te screenen. Ik kan me voorstellen dat er diverse partijen (waarvan ik een aantal ken) geïnteresseerd zouden zijn geweest. Dit werkt in ieder geval de schijn van beïnvloeding in de hand.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.