Stichting Rotterdam Internet Exchange brengt datacenter activiteiten onder in zelfstandige BV

  • Bedrijfsnieuws van
  • R-iX
  • geplaatst op
  • 11 april 2014 10:08 uur

Rotterdam Internet Exchange levert, sinds haar oprichting in 2007, een belangrijke bijdrage aan de stimulering van de digitale economie in de regio en heeft haar activiteiten door de jaren heen snel zien groeien.

Een onderdeel van de dienstverlening van R-iX waren datacenter activiteiten. Ook deze hebben zich snel ontwikkeld. Inmiddels is sprake van een professioneel datacenter: carrier neutraal, TIER3 en ISO27001:2013 gecertificeerd.

Om de verdere ontwikkeling van zowel R-iX als de datacenter activiteiten mogelijk te maken heeft het bestuur van de Stichting Rotterdam Internet Exchange besloten om het datacenter onder te brengen in een zelfstandige BV, onder de naam Datacenter Rotterdam.

De verzelfstandiging is in goed overleg met alle stakeholders, waaronder de Gemeente Rotterdam, tot stand gekomen en is per 14 april 2014 een feit. De overnemende partij is het huidige managementteam van het datacentrum, dat alle activiteiten en medewerkers per genoemde datum overneemt. De overnameprijs is door de stakeholders en een externe, onafhankelijke M&A adviseur getoetst op marktconformiteit.

Het afstoten van de datacenter activiteiten onderstreept het onafhankelijke en neutrale karakter van R-iX. De Stichting Rotterdam Internet Exchange continueert, vanuit haar maatschappelijke rol, onverminderd haar bestaande activiteiten op het gebied van exchange services zoals peering, verbindingen en koppelingen. Nieuwe ondersteunende initiatieven zullen ontwikkeld worden in de zorgsector en rond thema’s als ‘smart cities’. Tenslotte speelt R-iX een belangrijke rol in de uitbouw van een state of the art, toekomstbestendige glasvezelstructuur in de regio.

Ook de doelstelling van de Stichting blijft ongewijzigd: het bijdragen aan een krachtige positie voor de regio Rijnmond door de (digitale) concurrentiepositie van de stad Rotterdam duurzaam te versterken.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Anoniem, 11 april 2014 12:56 pm

Overname is op z'n minst dubieus te noemen:
http://www.rijnmond.nl/nieuws/04-04-2014/verkoop-rotterdams-datacenter-met-vraagtekens

Gurbe, 11 april 2014 1:44 pm

Dit zelfde truukje hebben ze toch ook bij de GN-IX gedaan?

Peter, 15 april 2014 9:51 pm

Buitengewoon vreemd dat de Gemeente Rotterdam niet de moeite heeft genomen de markt te screenen. Ik kan me voorstellen dat er diverse partijen (waarvan ik een aantal ken) geïnteresseerd zouden zijn geweest. Dit werkt in ieder geval de schijn van beïnvloeding in de hand.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...