Strategisch partnerschap: LANCOM Systems en NFON werken samen aan cloud-telefonie

Geïntegreerde spraak-telefonieoplossing genereert nieuwe zakelijke mogelijkheden voor distributeurs

  • Bedrijfsnieuws van
  • LANCOM Systems
  • geplaatst op
  • 3 maart 2014 10:52 uur

LANCOM Systems, de toonaangevende Duitse producent van professionele netwerkoplossingen, begint een strategische samenwerking met NFON, expert op het gebied van cloud-telefonie. In het kader van het strategische partnerprogramma LANstrategy stemmen beide bedrijven hun oplossingen zo op elkaar af, dat LANCOM-routers de cloud-gebaseerde PBX-systemen van NFON met één klik ondersteunen. Voor de distributiepartners bieden spraak-telefonieoplossingen van beide bedrijven nieuwe zakelijke kansen in zowel de private als de publieke sector.

De gezamenlijke marketinginspanningen begonnen met de release, een aantal dagen geleden, van de update van het LANCOM-besturingssysteem LCOS versie 8.84. Deze versie beschikt over een speciaal ontworpen installatiewizard die de LANCOM-router met een muisklik geschikt maakt voor communicatie met het NFON PBX-systeem en toegang biedt tot telefoniediensten. Dit voorkomt tijdrovende en foutgevoelige configuratie. Andere technische ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging, staan al op de agenda.

Naast technische samenwerking voorziet deze overeenkomst in gezamenlijke aanwezigheid in de markt en daarmee in de ontwikkeling van nieuwe klantsegmenten. Deze gezamenlijke oplossing wordt gedistribueerd door ICT-resellers.

Martin Czermin, vicepresident Sales van NFON AG, is blij met de nieuwe samenwerking: “We zijn enthousiast over ons partnerschap met LANCOM en over de mogelijkheid die dit biedt voor nieuwe marktkansen voor de partners van beide bedrijven. De installatiewizard, ontwikkeld door LANCOM, staat daarbij symbool voor ons gezamenlijk partnerconcept: maximale eenvoud in het werken met het NFON-cloud-telefoniesysteem.”

Stefan Herrlich, Managing Partner bij LANCOM, sluit zich hierbij aan: “NFON AG en LANCOM zijn twee gevestigde Duitse leveranciers die hun krachten bundelen om betrouwbare en betaalbare IP-telefonie bereikbaar te maken. Na het geschonden vertrouwen in buitenlandse IT-diensten is dit een zeer aantrekkelijk aanbod voor eindgebruikers – en natuurlijk voor het kanaal.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.