Strategisch partnerschap: LANCOM Systems en NFON werken samen aan cloud-telefonie

Geïntegreerde spraak-telefonieoplossing genereert nieuwe zakelijke mogelijkheden voor distributeurs

  • Bedrijfsnieuws van
  • LANCOM Systems
  • geplaatst op
  • 3 maart 2014 10:52 uur

LANCOM Systems, de toonaangevende Duitse producent van professionele netwerkoplossingen, begint een strategische samenwerking met NFON, expert op het gebied van cloud-telefonie. In het kader van het strategische partnerprogramma LANstrategy stemmen beide bedrijven hun oplossingen zo op elkaar af, dat LANCOM-routers de cloud-gebaseerde PBX-systemen van NFON met één klik ondersteunen. Voor de distributiepartners bieden spraak-telefonieoplossingen van beide bedrijven nieuwe zakelijke kansen in zowel de private als de publieke sector.

De gezamenlijke marketinginspanningen begonnen met de release, een aantal dagen geleden, van de update van het LANCOM-besturingssysteem LCOS versie 8.84. Deze versie beschikt over een speciaal ontworpen installatiewizard die de LANCOM-router met een muisklik geschikt maakt voor communicatie met het NFON PBX-systeem en toegang biedt tot telefoniediensten. Dit voorkomt tijdrovende en foutgevoelige configuratie. Andere technische ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging, staan al op de agenda.

Naast technische samenwerking voorziet deze overeenkomst in gezamenlijke aanwezigheid in de markt en daarmee in de ontwikkeling van nieuwe klantsegmenten. Deze gezamenlijke oplossing wordt gedistribueerd door ICT-resellers.

Martin Czermin, vicepresident Sales van NFON AG, is blij met de nieuwe samenwerking: “We zijn enthousiast over ons partnerschap met LANCOM en over de mogelijkheid die dit biedt voor nieuwe marktkansen voor de partners van beide bedrijven. De installatiewizard, ontwikkeld door LANCOM, staat daarbij symbool voor ons gezamenlijk partnerconcept: maximale eenvoud in het werken met het NFON-cloud-telefoniesysteem.”

Stefan Herrlich, Managing Partner bij LANCOM, sluit zich hierbij aan: “NFON AG en LANCOM zijn twee gevestigde Duitse leveranciers die hun krachten bundelen om betrouwbare en betaalbare IP-telefonie bereikbaar te maken. Na het geschonden vertrouwen in buitenlandse IT-diensten is dit een zeer aantrekkelijk aanbod voor eindgebruikers – en natuurlijk voor het kanaal.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...