Strategisch partnerschap tussen Rittal en IBM voor professionele computerruimten

IT-projectontwikkeling binnen EMEA versterken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rittal
  • geplaatst op
  • 4 september 2015 15:59 uur

Rittal en IBM Resiliency Services zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Rittal is nu een van de voorkeurspartners en -leveranciers van IBM waar het gaat om de ontwikkeling van projecten voor computerruimten. Het partnerschap omvat alle infrastructuursystemen die voor het bouwen van een computerruimte nodig zijn en geldt in alle Europese landen, in het Midden-Oosten en in Afrika.

Door de ondertekening van de “Strategic Partnership Alliance” behoort Rittal, een van ’s werelds toonaangevende aanbieders van IT-infrastructuren, tot de geselecteerde partners waarmee IBM Resiliency Services bij de planning, bouw, exploitatie en onderhoud van computerruimten regelmatig samenwerkt. IBM zal alle IT-infrastructuurcomponenten van Rittal zoals racks, klimatiseringssystemen, monitoringsystemen, beveiligingsoplossingen, services en de gestandaardiseerde computerruimte RiMatrix S steeds vaker in projecten voor computerruimten aanbieden en toepassen. Synergie dient te ontstaan uit de bestaande, deels aanvullende klantenkringen en het steeds vaker samen optreden. IBM heeft een sterke positie in de bank- en verzekeringswereld, terwijl Rittal optimale toegang heeft tot klanten in de industrie.

De afdeling Resiliency Services van het toonaangevende IT-bedrijf IBM voert bij zijn klanten o.a. professionele audits van IT- en computerruimten uit en stelt de eisen voor geoptimaliseerde systemen met betrekking tot ruimtegebruik, opbouw, energie-efficiëntie, beschikbaarheid en performance vast. Tot het productassortiment van IBM behoren servers, besturingssystemen, software en IT-services. Met IT-infrastructuurcomponenten van Rittal worden individuele en schaalbare totaalsystemen ontwikkeld die aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen.

“Met de hoge kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van de IT-infrastructuurcomponenten van Rittal kan IBM zijn klanten professionele systemen voor computerruimten met de hoogste mate van beschikbaarheid bieden”, aldus Brian Farr, Director Business Continuity and Resiliency Services Europa bij IBM Global Technology Services. De samenwerking heeft als voordeel dat elke onderneming zich op zijn kerntaken kan concentreren en beide ondernemingen samen als sterke partner kunnen optreden.

“Met het partnerschap van IBM en Rittal creëren wij de ideale voorwaarden zodat wij voor onze klanten snel, vakkundig en internationaal projecten kunnen ontwikkelen en realiseren. Inclusief hardware, software en IT-infrastructuur,” zegt Andreas Keiger, hoofd afdeling Vertrieb Europa bij Rittal. “Hierdoor kunnen wij onze klanten bij grote digitaliseringstrends zoals Big Data en Smart Industry de beste ondersteuning bieden.”

Beide ondernemingen richten op dit moment speciale projectteams op om concrete maatregelen op elkaar af te stemmen en elkaar te ondersteunen op internationaal niveau. Zo wordt o.a. gewerkt aan een gemeenschappelijk platform voor componenten en klantgerichte extra services, trainingsmodulen en marketingactiviteiten. Aan het partnerschap gaat een langer dan tien jaar durende samenwerking vooraf: Als OEM-Partner leverde Rittal al ruim 170.000 IT-racks aan IBM.

Om het partnerschap met concrete maatregelen te realiseren, organiseerde Rittal in Herborn een workshop met het topmanagement van IBM en Global Offering uit de VS en Europa en het topmanagement van Rittal. Naast de strategische afstemming stond het vaststellen van een gedetailleerde roadmap voor het realiseren van het partnerschap in de landen op de agenda. Daarbij werden ook de maatregelen voor de doelklanten en grote internationale projecten op elkaar afgestemd.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.