Strategisch partnerschap tussen Rittal en IBM voor professionele computerruimten

IT-projectontwikkeling binnen EMEA versterken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rittal
  • geplaatst op
  • 4 september 2015 15:59 uur

Rittal en IBM Resiliency Services zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Rittal is nu een van de voorkeurspartners en -leveranciers van IBM waar het gaat om de ontwikkeling van projecten voor computerruimten. Het partnerschap omvat alle infrastructuursystemen die voor het bouwen van een computerruimte nodig zijn en geldt in alle Europese landen, in het Midden-Oosten en in Afrika.

Door de ondertekening van de “Strategic Partnership Alliance” behoort Rittal, een van ’s werelds toonaangevende aanbieders van IT-infrastructuren, tot de geselecteerde partners waarmee IBM Resiliency Services bij de planning, bouw, exploitatie en onderhoud van computerruimten regelmatig samenwerkt. IBM zal alle IT-infrastructuurcomponenten van Rittal zoals racks, klimatiseringssystemen, monitoringsystemen, beveiligingsoplossingen, services en de gestandaardiseerde computerruimte RiMatrix S steeds vaker in projecten voor computerruimten aanbieden en toepassen. Synergie dient te ontstaan uit de bestaande, deels aanvullende klantenkringen en het steeds vaker samen optreden. IBM heeft een sterke positie in de bank- en verzekeringswereld, terwijl Rittal optimale toegang heeft tot klanten in de industrie.

De afdeling Resiliency Services van het toonaangevende IT-bedrijf IBM voert bij zijn klanten o.a. professionele audits van IT- en computerruimten uit en stelt de eisen voor geoptimaliseerde systemen met betrekking tot ruimtegebruik, opbouw, energie-efficiëntie, beschikbaarheid en performance vast. Tot het productassortiment van IBM behoren servers, besturingssystemen, software en IT-services. Met IT-infrastructuurcomponenten van Rittal worden individuele en schaalbare totaalsystemen ontwikkeld die aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen.

“Met de hoge kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van de IT-infrastructuurcomponenten van Rittal kan IBM zijn klanten professionele systemen voor computerruimten met de hoogste mate van beschikbaarheid bieden”, aldus Brian Farr, Director Business Continuity and Resiliency Services Europa bij IBM Global Technology Services. De samenwerking heeft als voordeel dat elke onderneming zich op zijn kerntaken kan concentreren en beide ondernemingen samen als sterke partner kunnen optreden.

“Met het partnerschap van IBM en Rittal creëren wij de ideale voorwaarden zodat wij voor onze klanten snel, vakkundig en internationaal projecten kunnen ontwikkelen en realiseren. Inclusief hardware, software en IT-infrastructuur,” zegt Andreas Keiger, hoofd afdeling Vertrieb Europa bij Rittal. “Hierdoor kunnen wij onze klanten bij grote digitaliseringstrends zoals Big Data en Smart Industry de beste ondersteuning bieden.”

Beide ondernemingen richten op dit moment speciale projectteams op om concrete maatregelen op elkaar af te stemmen en elkaar te ondersteunen op internationaal niveau. Zo wordt o.a. gewerkt aan een gemeenschappelijk platform voor componenten en klantgerichte extra services, trainingsmodulen en marketingactiviteiten. Aan het partnerschap gaat een langer dan tien jaar durende samenwerking vooraf: Als OEM-Partner leverde Rittal al ruim 170.000 IT-racks aan IBM.

Om het partnerschap met concrete maatregelen te realiseren, organiseerde Rittal in Herborn een workshop met het topmanagement van IBM en Global Offering uit de VS en Europa en het topmanagement van Rittal. Naast de strategische afstemming stond het vaststellen van een gedetailleerde roadmap voor het realiseren van het partnerschap in de landen op de agenda. Daarbij werden ook de maatregelen voor de doelklanten en grote internationale projecten op elkaar afgestemd.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...