SURFnet met Quanza op weg naar SURFnet8


Niet dat de ruim 1 miljoen gebruikers van het huidige 11.000 km lange glasvezelnetwerk iets te klagen hebben. Door state-of-the-art DWDM en 100G ethernettechnologie te combineren met innovatieve dienstverlening zoals Bandwidth On Demand en SURFlichtpaden opereert SURFnet op het scherpst van de snede van wat de technologie en de markt te bieden hebben.

Op het scherpst van de snede opereren, dat ligt de snelgroeiende IT-dienstverlener Quanza wel. “Als beheerspecialist met roots in de ISP-sector zijn wij gewend om pragmatisch om te gaan met continu veranderende techniek.” zegt Quanza’s directeur Frans ter Borg. Zo is de dienstverlener fabrikant-onafhankelijk, een must voor SURFnet, omdat de leverancier van de volgende generatie van het netwerk nog niet is gekozen.

Een andere eis van SURFnet was volledige ontzorging. Het volledige operationele beheer, inclusief alle werkzaamheden op locatie en een 24×7 bereikbare helpdesk, wordt uitbesteed aan Quanza. Voor de klanten van SURFnet verandert daardoor in de dagelijkse praktijk niets en de experts bij SURFnet kunnen zich daardoor richten op het ontwikkelen van innovatieve netwerkdiensten voor de eindgebruikers. “Deze aanpak sluit naadloos aan bij onze visie dat de beste resultaten worden bereikt door organisaties die zich volledig concentreren op hun ambities” zegt ter Borg.

SURFnet gelooft in de kracht van samenwerking in het leveren van innovaties. “Nauwe samenwerking is ontzettend belangrijk in een innovatieve omgeving. Met Quanza als partner voor operationeel netwerkbeheer werken we ook de komende jaren weer aan hoogwaardige dienstverlening voor onze doelgroep en innovatie op het SURFnet-netwerk,” legt Erwin Bleumink, algemeen directeur, uit.

“En toen men letterlijk vroeg om proactief handelen, flexibiliteit, klantgerichtheid, een oog voor kwaliteit en een sterk gevoel van ownership wisten we zeker dat we in moesten schrijven” voegt ter Borg toe.

En met succes, ter Borg en Bleumink sloten op 15 februari 2016 in Utrecht een overeenkomst voor tenminste vier jaar, met een optie om twee maal twee jaar te verlengen. “Wij zijn erg blij met dit contract en omdat het gevoel tussen beide partijen vanaf het eerste moment goed is, gaan wij vol vertrouwen dit partnership aan” aldus ter Borg.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.