SURFnet tekent contract met Wentzo Wireless voor Wifi as a Service-dienst

  • Bedrijfsnieuws van
  • SURFNet
  • geplaatst op
  • 11 januari 2016 14:25 uur

SURFnet tekent een contract met Wentzo Wireless, leverancier van draadloze totaaloplossingen, voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van SURFwireless. SURFwireless is de nieuwe Wifi as a Service-dienst van SURFnet die in het tweede kwartaal van 2016 wordt geïntroduceerd. Met deze nieuwe dienst biedt SURFnet aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland een excellente wifi-infrastructuur op locatie. De dienst is ontwikkeld in samenwerking met verschillende instellingen.

SURFwireless is een centraal gemanagede dienst: SURFnet beheert SURFwireless vanaf centrale locaties en voert upgrades uit voor alle gebruikers van de dienst. Tegelijkertijd blijft het mogelijk om per locatie wifi-behoeften op maat in te richten. Met SURFwireless biedt SURFnet regie op de hele keten: van het vaste SURFnet-netwerk, via het lokale netwerk van de instellingen naar de wifi-accesspoints op de campus. SURFwireless heeft een abonnementsvorm, waarin per access point per maand wordt betaald. Dat maakt de totale kosten van het wifi-netwerk beter voorspelbaar.

Samenwerkingspartners

Na een aanbestedingstraject markeert het tekenen van dit contract de start van de nieuwe dienst. SURFnet en Wentzo Wireless werken nauw samen in het ontwikkelen, leveren en beheren van de dienst. Met Wentzo Wireless kiest SURFnet voor een partner die heeft aangetoond innovatie belangrijk te vinden en waarmee zowel de continuïteit van de dienstverlening als de doorontwikkeling daarvan gegarandeerd is. Wentzo Wireless werkt samen met leverancier Aerohive. Zij werken met open API’s, waardoor ook ontwikkeling van features en diensten van derden kunnen worden gefaciliteerd.

Erwin Bleumink, directeur SURFnet: “Door deze samenwerking kan SURFnet de instellingen een wifi-dienst bieden waarbij nieuwe functionaliteit snel kan worden toegevoegd. De specifieke wensen en eisen van instellingen worden daarbij meegenomen. De instelling heeft er nauwelijks meer omkijken naar en gebruikers beschikken altijd over een betrouwbaar wifi-netwerk van hoge kwaliteit”.

Wifi-netwerken steeds complexer
Gebruikers verwachten een wifi-netwerk dat altijd werkt, overal beschikbaar is en een hoge snelheid biedt. En ze vinden dat net zo vanzelfsprekend als gas, water en licht. Het bieden van zo’n netwerk wordt echter steeds complexer. Ook omdat het wifi-netwerk de alsmaar groeiende diversiteit aan mobiele apparaten moet ondersteunen. Met SURFwireless heeft de instelling Wifi as a Service en kan ze zich toeleggen op haar kernactiviteiten.

SURFwireless wordt vanaf het tweede kwartaal van 2016 gefaseerd uitgerold.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.