Swisscom leidt klanten het digitale tijdperk in met Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Virtualisatie

Zwitserse dienstverlener kan met nieuwe omgeving klanten snelle, betrouwbare en innovatieve cloud-services bieden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 31 oktober 2016 09:43 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt aan dat Swisscom Red Hat als technologiepartner heeft gekozen om het bedrijf te helpen een modern, agile en uiterst schaalbaar cloud-platform neer te zetten. Door het Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Virtualisatie als basis te gebruiken voor zijn nieuwe cloud-infrastructuur, is Swisscom er in geslaagd om sneller en efficiënter nieuwe digitale producten te ontwikkelen en te leveren.

Swisscom, een toonaangevende telecomprovider in Zwitserland, heeft zijn hoofdkantoor in Ittigen, dicht bij de Zwitserse hoofdstad Bern. Klanten zoals Swiss Re en Dorma Kaba, gebruiken de cloud-diensten van Swisscom om hun software te ontwikkelen en te bouwen.

Swisscom wilde zijn cloud-aanbod uitbreiden om zijn leidende positie te behouden, en tegelijk een groeiend klantenbestand ondersteunen, dat wil profiteren van nieuwe en opkomende digitale diensten. Dit vereist een technologieplatform dat de flexibiliteit kan bieden die nodig is om voortdurende innovatie en ontwikkeling te ondersteunen – voor zowel de eigen organisatie als het klantenbestand.

De organisatie koos Red Hat als zijn voorkeurstechnologiepartner, in de wetenschap dat het Red Hat OpenStack Platform een zeer schaalbare, open, en gebruiksklare Infrastructure-as-a-Service-oplossing (IaaS) biedt. Het Red Hat OpenStack Platform biedt een open basis voor schaalbare cloud-implementaties en wordt ondersteund door de Red Hat Enterprise Support-lifecycle. Het Red Hat OpenStack Platform voorziet nu in het infrastructurele fundament dat nodig is voor het aanbieden van de Platform-as-a-Service (PaaS) diensten van Swisscom. Door flexibele bandbreedte aan te bieden op basis van workloads, helpt Swisscom om rapid prototyping en agile development te vereenvoudigen, terwijl het ook een self-service omgeving aan klanten van Swisscom levert, waarmee zij hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen.

Een opensourceomgeving was een belangrijke factor in de beslissing van Swisscom, maar ook de ecosysteemdeskundigheid van Red Hat. Swisscom erkende de bijdragen van Red Hat aan de upstream OpenStack-community, en werkte samen met Red Hat Consulting om toegang te krijgen tot de upstream en downstream deskundigheid, evenals het leiderschap van Red Hat in het leveren van een gebruiksklaar OpenStack-platform voor honderden organisaties wereldwijd.

Naast het kiezen van Red Hat OpenStack Platform om zijn cloud-platform te leveren, gebruikt Swisscom ook Red Hat Virtualization. Deze oplossing gebruikt dezelfde KVM-gebaseerde virtualisatietechnologie als in het Red Hat OpenStack-platform. Dit betekent dat hetzelfde team de omgevingen kan beheren en dat Swisscom meer consistentie kan realiseren. Met zowel het Red Hat OpenStack Platform als Red Hat Virtualization, kan Swisscom nu gemakkelijker zijn clusters on-demand schalen en implementaties volledig automatiseren, en dit alles terwijl downtime tijdens productiewijzigingen wordt beperkt. Tevens kan het de platformdichtheid vergroten en verschillende workloads van klanten op dezelfde cluster en hetzelfde platform hosten.

Als gevolg van de omvang en flexibele cloud computing-capaciteit die door het Red Hat OpenStack Platform wordt geleverd, heeft Swisscom nieuwe diensten gecreëerd. Een voorbeeld is MyCloud, een nieuwe cloud-applicatie die is ontworpen om onbeperkte opslagruimte te bieden voor residentiële klanten. De applicatie wordt ontwikkeld, gehost en beheerd op het Red Hat OpenStack Platform.

Quotes

Marco Hochstrasser, head of Cloud Platform Development van Swisscom
“Onze missie bij Swisscom is om elke burger in Zwitserland een stukje van de cloud te geven. Wij zijn één van de eerste dienstverleners in Europa die een openbaar, commercieel cloud-aanbod lanceren, op de schaal waarop wij dat doen. Het Red Hat OpenStack-platform stelt ons in staat om een stap verder te gaan met onze cloud-strategie, en helpt ons om op meerdere manieren flexibeler te zijn. We kunnen onze clusters naar boven en beneden schalen; we kunnen onze implementaties volledig automatiseren; en we hebben onze downtime beperkt wanneer we veranderingen in de productie doorvoeren. Als gevolg daarvan gebruiken organisaties buiten Zwitserland onze oplossing. En daar zijn we trots op.”

Stephan Massalt, vice-president of Cloud van Swisscom
“Swisscom is toegewijd om onze klanten in het digitale tijdperk te leiden. Om een partner van ons te zijn betekent dat je echt bezighoudt met de manier waarop we onze oplossingen bouwen, hoe we die aan onze klanten leveren, en hoe we ze in de toekomst ontwikkelen. Red Hat is een belangrijke partner in deze missie.”

Radhesh Balakrishnan, general manager OpenStack van Red Hat
“Als een gebruiker van telecom- en IT-diensten verwacht ik de beschikbaarheid van innovatieve toepassingen. Als technoloog kan ik de uitdagingen waarderen waar operators als Swisscom mee te maken hebben om deze nieuwe diensten op de markt te brengen. Het geeft daarom ook veel voldoening om te zien hoe de flexibiliteit en schaalbaarheid van het Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Virtualization worden gebruikt om innovatieve nieuwe diensten op de markt te brengen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.