Symantec en Frost Data Capital bundelen krachten om startups in de wereld van cybersecurity te helpen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Symantec
  • geplaatst op
  • 20 juli 2015 10:11 uur

Symantec en Frost Data Capital gaan samenwerken om innovatie op het gebied van cybersecurity, big data en Internet of Things (IoT)-beveiliging te bevorderen, zo is vandaag bekendgemaakt. De twee bedrijven gaan onder andere startups helpen met het opbouwen van fondsen, resources en expertise. Bovendien krijgen deze startups toegang tot het Frost Data Capital’s ecosysteem van data-analyse en kunnen ze gebruik maken van hun uitgebreide kennis. Samen met Symantec krijgen ze de kans om te werken aan de meest complexe uitdagingen die het bedreigingslandschap van morgen vormgeven.

“We kijken met een nieuwe visie naar het stimuleren van innovatie in de markt. Met deze samenwerking kan Symantec ruwe ideeën en concepten transformeren in betekenisvolle cyberbedrijven”, aldus Jeff Scheel, SVP, Strategy, Alliances and Corporate Development bij Symantec. “Door samen te werken met Frost Data Capital creëren we een omgeving die uitstekend is voor het opzetten van disruptieve en innovatieve startups op het gebied van cybersecurity. Vooral in procesbeheer, in de automotive-industrie, gezondheidszorg en energie zijn gespecialiseerde vaardigheden van IoT-technologieën een vereiste”.

De twee partners gaan samen als incubator optreden om de volgende generatie cyberaanvallen, die gericht zijn op opkomende technologieën, te confronteren. Dit doen ze door maximaal tien bedrijven per jaar te helpen aan nieuwe beveiligings- en IoT-analysebedrijven. Frost Data Capital ondersteunt de incubator met ervaren ondernemers, innovatieve methodologieen en –processen en grondige expertise in big data-analyse, IoT, industrieën en gezondheidszorg.

“We zien een grote kans in de IoT-beveiligingsmarkt”, aldus John Vigouroux, managing partner en president van Frost Data Capital. “Wij zijn blij dat we gaan samenwerken met Symantec om geavanceerde en relevante beveiligingsanalyse-oplossingen snel op de markt te brengen en om de volgende generatie cyberaanvallen op bedrijfsnetwerken te voorkomen. Symantec heeft beveiligingstechnologie van wereldklasse, wereldwijde aanwezigheid en strategische relaties die van cruciaal belang zullen zijn voor het lanceren van deze startups”.

Recent onderzoek van Symantec toont aan dat cybercriminelen aanvallen gebruiken waarop bedrijven niet kunnen anticiperen omdat ze dat inzicht missen. Bovendien maken cybercriminelen steeds vaker gebruik van legitieme technologie, zoals bedrijfssoftware, zakelijke managementtools en connected devices voor het uitvoeren van hun cyberaanvallen.

“We hebben nieuwe manieren nodig om bedrijven te beschermen tegen gerichte cyberaanvallen en startups gaan deze uitdaging aan”, schreven Tyler Shields, Jennie Duong en Rick Holland in een rapport van Forrester Research[1]. “CISO’s hebben een kans om een meer proactieve houding aan te nemen in het samenwerken met startende bedrijven door hun technologische routekaarten te verbeteren en beveiligingsbehoeften te communiceren”.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...