Syntrophos kiest voor anti-malware oplossing van RedSocks

De Malware Threat Defender van RedSocks detecteert bedreigingen van binnenuit en geeft het Shared Service Center continu inzicht in het risico op datalekken

  • Bedrijfsnieuws van
  • RedSocks
  • geplaatst op
  • 1 september 2015 12:12 uur

Shared Service Center Syntrophos kiest de anti-malware oplossing van RedSocks, het IT security bedrijf gespecialiseerd in malwaredetectie, voor het bieden van bescherming tegen cyberdreigingen van binnenuit. Synthrophos beoogt hiermee het centrale netwerk, dat de ruim 1300 medewerkers van de gemeenten Brielle, Nissewaard en Westvoorne gebruiken, en de gegevens van de inwoners en bedrijven optimaal te beschermen.

Gemeentelijke organisaties hechten veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. De centralisatie van de infrastructuur voor de drie gemeenten was voor Syntrophos aanleiding om op zoek te gaan naar een toevoeging op de bestaande security oplossingen. Deze toevoeging vond Syntrophos in de RedSocks MTD. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ monitort de Redsocks MTD het netwerkverkeer van binnen naar buiten, waardoor bedreigingen sneller worden gedetecteerd, nog voordat deze schade aan kunnen richten.

Een andere reden voor Syntrophos om te kijken naar een nieuwe oplossing was de Meldplicht Datalekken, die op 1 januari 2016 in werking treedt. Aangezien organisaties vanaf dat moment verplicht zijn om datalekken te melden, is het voor gemeenten van groot belang om een duidelijk inzicht te krijgen in het risico op datalekken en snel te kunnen handelen als er een lek wordt geconstateerd. Met de RedSocks MTD kan Syntrophos de problemen voorblijven door op basis van IP-tracking proactief vast te stellen waar eventuele malafide software vandaan komt.

“Als Shared Service Center willen we onze klanten laten zien dat we adequaat inspelen op nieuwe wetgeving omtrent de bescherming van data. De naderende Meldplicht Datalekken was dan ook een van de triggers die ons heeft doen zoeken naar een oplossing die ons helpt duidelijk inzicht te krijgen in het risico op datalekken. Met de RedSocks MTD kunnen we de problemen nu voor blijven, in plaats van dat we achteraf in moeten grijpen als het leed al is geschied”, zegt Raymond van der Meijs, beleidsmedewerker ICT bij Syntrophos.

Alexander Zwiep, Sales Manager bij RedSocks: “Wij zijn er trots op dat Syntrophos de RedSocks MTD heeft gekozen voor de malwaredetectie binnen hun netwerk. We leveren hiermee een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het netwerk en tegelijkertijd aan de bescherming van persoonsgegevens van de gemeente Nissewaard. We zijn als jong Nederlands security bedrijf en innovatieve speler op de markt verheugd met het vertrouwen dat Syntrophos in ons heeft.”

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.