Telefónica en Brocade stellen benchmarks vast voor inzet en prestaties van NFV in gezamenlijke labtests

Brocade Vyatta 5600 vRouter biedt nieuwe functionaliteit voor versnelde acceptatie van Network Functions Virtualization (NFV)

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 19 augustus 2014 14:29 uur

Telefónica (NYSE: TEF) en Brocade (Nasdaq: BRCD) hebben gezamenlijk benchmarks bepaald voor de inzet en de prestaties van Network Functions Virtualization-oplossingen (NFV). De consistente resultaten van de uitgevoerde testen laten overduidelijk zien dat NFV voor serviceproviders nieuwe prestatiemogelijkheden biedt. Brocade en Telefónica stelden de NFV-benchmarks gezamenlijk vast binnen het Telefónica NFV Reference Lab-raamwerk.

“De belofte van NFV is snelle servicecreatie en zeer hoge, elastische schaalbaarheid. Hoewel virtualisatie van groot belang is voor het creëren van flexibiliteit, is het historisch gezien ook de belangrijkste drempel voor het bieden van prestaties die vereist zijn voor schaalbaarheid”, zegt Enrique Algaba, Director Network Innovation and Virtualization bij Telefónica.

In de tests behaalde de Brocade® Vyatta® 5600 vRouter 80 Gb/s op een standaard Intel® x86-server. De router werd gebruikt binnen een Red Hat KVM-omgeving als enkelvoudige Virtual Machine (VM) en ondersteunde alle beschikbare serverpoorten op line rate.

“Wij installeerden de Brocade Vyatta 5600 vRouter vanaf een geheugenstick en voerden de prestatietests uit binnen twee uur in ons NFV Reference Lab. Deze resultaten stellen ons als netwerkoperators in staat om het perspectief van wat met software-driven mogelijk is, radicaal te wijzigen. Dit met het oog op het versnellen van de acceptatie en inzet van deze revolutionaire technologieën”, zegt Francisco-Javier Ramón, hoofd van het Telefónica NFV Reference Lab.

De Brocade Vyatta 5600 vRouter profiteert niet alleen van de Brocade vPlane™-technologie, maar ook van de Intel® Xeon®-servers en de Intel® Data Plane Development Kit, waardoor prestaties te behalen zijn, die grote, internationale telecommunicatiebedrijven en serviceproviders nodig hebben.

“Intel is sterk gefocust om de wet van Moore toe te passen op networking en te voorzien in een breed SDN/NFV-ecosysteem dat gebaseerd is op open source en standaardoplossingen”, zegt John Healy, General Manager van de Software-Defined Networking-divisie van Intel. “De Brocade Vyatta 5600 vRouter is een uitstekend voorbeeld van prestatieleiderschap en innovatie op basis van een Intel-architectuur en de Intel Data Plane Development Kit. Wij zijn enthousiast om samen te werken met leiders als Brocade bij het verder uitbreiden van de prestaties van virtual networking, en de NFV-markt te voorzien van aantrekkelijke oplossingen.”

De Brocade Vyatta 5600, uitgebracht begin 2014, is de eerste speciaal voor NFV gebouwde oplossing die inspeelt op de eisen van grote serviceproviders. De router biedt geavanceerde routing-, firewall- en VPN-functionaliteit en is een kerncomponent van de Network Services Layer van het Brocade Vyatta Platform.

“De Brocade Vyatta 5600 vRouter neemt de prestatiedrempel weg voor NFV-acceptatie. Onze focus is nu gericht op het uitbreiden van de mogelijkheden met het oog op optimaal gebruik in serviceprovidernetwerken”, zegt Kelly Herrell, vicepresident en General Manager Software Networking van Brocade. “We blijven krachtig investeren in moderne software om zo hoogwaardige technologie te bieden voor een brede reeks van netwerkmogelijkheden.”

Om zijn commitment met NFV te onderstrepen en de uitrol in carriernetwerken te stimuleren, breidt Brocade de mogelijkheden van de Brocade Vyatta 5600 vRouter verder uit met een update. Nieuwe mogelijkheden zijn:

· Layer 3 MPLS;
· Layer 2 Tunneling Protocol versie 3 (L2TPv3);
· high-availability uitbreidingen voor ondersteuning van IPv6;
· Open Daylight-integratie door NETCONF/YANG.

“Met deze mogelijkheden is de Brocade Vyatta5600 vRouter in staat om de eerste keus te worden voor carriernetwerken”, zegt Herrell. “Met deze verbeteringen kunnen serviceproviders bestaande en nieuwe klanten sneller en efficiënter voorzien van NFV.”

De update voor de Brocade Vyatta 5600 vRouter is naar verwachting eind 2015 beschikbaar. Voor de MPLS-functionaliteit is een aparte licentie vereist. Overige unicast-mogelijkheden zijn als standaardsoftware-update beschikbaar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.