The Datacenter Group nog duurzamer door overstap naar 100% windenergie


Organisaties besluiten steeds vaker om hun interne ICT-omgeving in te ruilen voor een extern professioneel datacenter. Reden hiervoor is dat bedrijven het belang inzien van een extern datacenter om de continuïteit en de beschikbaarheid van de organisatie te waarborgen. Inherent aan het alsmaar groeiende dataverkeer is de sterke stijging van het energieverbruik van de datacenters. Deze marktontwikkeling heeft The Datacenter Group (TDCG) doen besluiten om van groene energie naar 100% windenergie over te stappen.

Beter voor mens en milieu 
De datacenters van TDCG – vestiging in Amsterdam en Delft – draaien sinds juni 2016 op 100% windenergie. Een nog betere keuze voor mens en milieu. Hoewel groene stroom een combinatie is van biomassa, hydro-, zonne- en windenergie, is stroom uit 100% windenergie schoner en onuitputtelijk. Bij de productie van elektriciteit uit wind komen bovendien geen afvalstoffen of schadelijke stoffen vrij.

Energiezuinige datacenters
Algemeen directeur van TDCG – Siemon van den Berg – licht de duurzame overstap toe: “Duurzaamheid is niet alleen een belangrijk thema voor ons, het is ook één van onze kernwaardes. Met dit in het achterhoofd was het omschakelen naar 100 % windenergie een logisch vervolg. We behalen bij TDCG een gemiddelde PUE (Power Usage Effectiveness)-waarde van 1,15 door onze innovatieve koelsystemen. Deze waarde wil zeggen dat hoe dichter je de één nadert, hoe zuiniger je als datacenter opereert. Concreet betekent dit dat ons koeloverhead zo’n 50% lager ligt ten opzichte van andere datacenters. Hier zijn we trots op.”

Duurzame projecten
Bij TDCG blijft het niet alleen bij de overstap naar andere soorten duurzame energieën. Een van de projecten waar het datacenter een invulling aan geeft is de restwarmte die de datacenters afstoten. Van den Berg: “Als één van de duurzaamste datacenters van Nederland vinden wij het erg belangrijk om de restwarmte nuttig te besteden. Je moet hierbij denken aan het verwarmen van de omliggende kantoorpanden. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan een betere leefwereld.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Jeroen, 6 juli 2016 3:50 pm

lekker dan bij windstil :)

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?