The Next View en ERP-SEC ontwikkelen nieuw wapen in de strijd tegen cybercrime

Veiligheidsexperts ontwikkelen de Vulnerability Scan om kwetsbaarheden in SAP systemen bloot te leggen en te verhelpen

  • Bedrijfsnieuws van
  • ERP-SEC
  • geplaatst op
  • 18 januari 2016 10:10 uur

Sinds 1 januari 2016 is de Nederlandse privacywetgeving aangescherpt. Voor veel organisaties is dat een aanleiding om de beveiliging van hun SAP systemen nog eens extra onder de loep te nemen. De nieuwe Vulnerability Scan van The Next View en ERP-SEC helpt daarbij. Deze maakt het mogelijk om kwetsbaarheden in SAP systemen te identificeren én cyberrisico’s te elimineren. De scan is het eerste resultaat van het exclusieve partnership tussen The Next View en ERP-SEC.

Security speelt een steeds grotere rol binnen zakelijke IT-systemen. Enerzijds doordat bedrijven steeds meer gevoelige data verzamelen en ze afhankelijk zijn van IT voor hun primaire processen. En anderzijds doordat hackers almaar creatiever worden in het vinden van beveiligingsgaten. Daar komt bij dat organisaties sinds 1 januari 2016 wettelijk verplicht zijn om datalekken te melden bij het College bescherming persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens is hierbij bevoegd om boetes uit te delen tot 820.000 euro. “Een cyberaanval of een datalek heeft niet alleen een vergaande financiële impact op organisaties”, benadrukt Jan-Willem Goes, SAP Security Lead van The Next View. “Maar kan ook leiden tot juridische claims en onomkeerbare reputatieschade.”

Een voor de hand liggende samenwerking
Vanaf dit jaar bundelen ERP-SEC en The Next View hun krachten om de klant nóg beter te ondersteunen bij het oplossen van beveiligingsvraagstukken. Het partnership is voor de bedrijven een logische volgende stap, aangezien ze zich beiden al jaren inzetten voor een ijzersterke beveiliging van SAP omgevingen. Voor The Next View behoort SAP Security – naast Big Data en Cloud – tot één van de drie belangrijkste bedrijfspijlers. ERP-SEC is ontwikkelaar en leverancier van de SAP gecertificeerde beveiligingssoftware Protect4S. Protect4S maakt het mogelijk om SAP systemen uitvoerig te scannen en kwetsbaarheden in de beveiliging bloot te leggen. “De software van ERP-SEC is uniek in zijn soort”, aldus Jan-Willem Goes. “Protect4S checkt namelijk niet alleen de kwetsbaarheden in het SAP systeem, maar controleert ook het onderliggende operating system en de database. Daarmee hebben onze Security Consultants een unieke tool in handen om snel meerdere SAP systemen te scannen en mogelijke veiligheidsproblemen aan het licht te brengen.”

Een nieuw wapen tegen cyberaanvallen
Vanaf dit jaar biedt The Next View de SAP Vulnerability Scan aan, een op Protect4S gebaseerde dienst die ERP-SEC en The Next View samen ontwikkelden. Goes: “Met behulp Protect4S scannen onze gecertificeerde specialisten de SAP systemen en brengen een gedetailleerd advies uit over de beveiligingsrisico’s. We helpen onze klanten mitigerende maatregelen te realiseren, en voeren de scan daarna nogmaals uit. Zo weten we zeker dat de kwetsbaarheden ook daadwerkelijk zijn aangepakt.” Joris van de Vis, SAP Security Specialist van ERP-SEC, vult aan: “Met de Vulnerability Scan hebben bedrijven altijd een actueel beeld van de mogelijke beveiligingsrisico’s en kunnen ze direct tot actie overgaan. Daardoor staan ze sterk tegen cyberaanvallen en datalekken.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...