Tintri behaalt mijlpaal van 200.000 virtuele machines in productieomgevingen; aantal Certified Professionals stijgt met 354 procent

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tintri
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 18 juli 2014 11:47 uur

Tintri, Inc., leverancier van smart storage-oplossingen voor virtualisatie- en cloud-omgevingen, maakt vandaag bekend dat er in totaal 200.000 virtuele machines van klanten draaien op de storage-systemen van Tintri. Deze virtuele machines vertegenwoordigen samen meer dan 16 petabyte aan gebruikersgegevens en worden ingezet voor het hosten van grootschalige private cloud-implementaties, bedrijfskritische databases, bedrijfstoepassingen en VDI-omgevingen voor werkstations en mobiele apparaten.

“Het feit dat we slechts een paar jaar na de levering van ons systeem deze belangrijke mijlpaal realiseren, geeft aan dat er sprake is van een grote vraag naar smart storage-oplossingen die verder gaan waar traditionele opslagsystemen ophouden”, aldus Ken Klein, de voorzitter en CEO van Tintri. “Bedrijven zijn op zoek naar storage-oplossingen die tegemoet komen aan de groeiende eisen van gevirtualiseerde workloads en private cloud-implementaties. Het enorme aantal virtuele machines dat we nu ondersteunen in productieomgevingen waar enkele van de meest veeleisende bedrijfsapplicaties draaien, wijst op het vertrouwen dat klanten stellen in onze oplossingen, in onze ondersteuning van grootzakelijke kwaliteit en in onze organisatie als geheel.”

Het feit dat het aantal virtuele machines in productieomgevingen sinds het begin dit jaar bijna is verdubbeld, houdt verband met de consistente driecijferige kwartaalgroei ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarnaast slaagt Tintri erin om klanten aan te trekken die meer dan 1 miljoen dollar per transactie uitgeven aan zijn producten en diensten. Veel bestaande klanten van Tintri hebben hun omgevingen fors uitgebreid met de toevoeging van extra Tintri VMstores, Tintri Global Center voor het opschalen en Tintri ReplicateVM voor de replicatie. Bijna 70 procent van alle klanten van Tintri gaat over tot herhalingsaanschaf, waarbij het investeringsbedrag 2,5 keer hoger ligt dan hun eerste bestelling. Bij tal van klanten draaien er duizenden virtuele machines op Tintri VMstores.

Hoewel klanten een diverse gevirtualiseerde bedrijfsapplicaties en virtuele desktops op de systemen van Tintri blijven hosten, zijn private cloud-implementaties een van de snelst groeiende segmenten aan het worden. Gebruikers van Tintri VMstore-systemen hoeven niet langer LUN’s en volumes beschikbaar te stellen. Dit biedt ondernemingen en aanbieders van cloud-diensten de flexibiliteit om het aantal virtuele machines naar behoefte uit te breiden. Hierbij kunnen ze opschalen van honderden naar duizenden virtuele machines, zonder de noodzaak van extra configuraties. Ondertussen blijft elke virtuele machine beschermd dankzij aanpasbare beleidsregels en strikte SLA’s.

Het snel groeiende gebruik van de smart storage-oplossingen van Tintri wordt ondersteund door een drastische toename van het aantal voor Tintri gecertificeerde ICT-professionals binnen de gebruiker- en partnergemeenschap. Op basis van uiteenlopende cursussen voor systeembeheerders, veldtechnici en verkoopprofessionals zijn inmiddels meer dan 1000 personen in 31 landen gecertificeerd — een toename van 354 procent ten opzichte van juli 2013.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.