Tintri biedt drastisch lagere totale eigendomskosten in vergelijking met traditionele ICT-opslag, zo blijkt uit rapport Taneja Group

Analyse van productieomgevingen bij klanten wijst op zesvoudige verbetering van prestaties en opslagcapaciteit en vermindering van de jaarlijkse beheertijd met een factor 50 tot 60

 • Bedrijfsnieuws van
 • Tintri
 • (PR-bureau:
 • Touchdown PR)
 • geplaatst op
 • 10 december 2014 11:29 uur

Tintri, leverancier van applicatiebewuste smart storage-oplossingen voor virtualisatie- en cloud-omgevingen, maakt vandaag de bevindingen bekend van een recent onderzoek door de Taneja Group. Het onderzoeksrapport ‘Massively Scalable, Intrinsically Simple: Tintri’s Low TCO for the Virtualized Data Center’ is gebaseerd op uitvoerige gesprekken met klanten van Tintri in een diverse reeks van sectoren. De onderzoeksbevindingen bevestigen en versterken de conclusies van eerdere praktijktests die in het laboratorium van Taneja Group werden uitgevoerd.

Hieruit bleek dat de Tintri VMstore-systemen zes keer snellere prestaties boden, de operationele kosten met een factor 50-60x verminderden en gepaard gingen met aanzienlijk lagere totale eigendomskosten dan traditionele storage-oplossingen. Belangrijke redenen voor deze verbeteringen bleken de systeemdichtheid gemeten naar het aantal dollars per virtuele machine, het gebruiksgemak, de voorspelbare prestaties en eenvoudige schaalbaarheid.

Belangrijke onderzoeksconclusies van Taneja zijn onder meer:

 • Prestatievermogen
  Klanten van Tintri realiseerden zes keer snellere prestaties ten opzichte van gangbare, op flashgeheugen gebaseerde storage-systemen in het middensegment. Men gaf aan dat de Tintri VMstore-systemen minstens zo sterk presteerden als grotere, volledig op flash gebaseerde storage arrays.
 • Capaciteit
  Klanten gaven aan dat ze afstapten van traditionele 16U-opslag naar een 4U-systeem van Tintri dat ruimte biedt voor interne capaciteitsuitbreidingen. Een bedrijf maakte gebruik van een 6-10 TB Oracle-database in 3U Tintri VMstore. Een financiële dienstverlener die deel uitmaakt van de Fortune Global 200 bespaarde voor één project maar liefst 700.000 dollar aan kapitaalinvesteringen over een periode van drie jaar.
 • Operationele kosten
  Tintri zorgt voor een drastische vermindering van de implementatie- en provisioning-tijd. Deze processen vergden slechts een paar minuten, terwijl dit bij opslag op basis van traditionele arrays vaak weken in beslag neemt. Een klant rapporteerde een reductie van de implementatie- en beheertijd met maar liefst een factor 52. Complexe taken waarvoor normaliter een opslagspecialist moest worden ingezet, konden nu worden uitgevoerd door ICT-generalisten, terwijl implementatietijden aanzienlijk werden verkort. Tintri stelt klanten in staat om dagelijks gevirtualiseerde omgevingen in te richten, te ontmantelen en op te bouwen ter ondersteuning van verschillende gebruiksscenario’s op het gebied van softwareontwikkeling. Een van de klanten was in staat om met slechts één Tintri VMstore een einde te maken aan het lastige beheer van workloads verspreid over vijftien verschillende data stores. Deze omgeving kon naarmate deze groeide zonder handmatige tussenkomst worden fijnafgesteld en opniew gebalanceerd.
 • Probleemoplossing
  Hoewel het oplossen van problemen in gevirtualiseerde omgevingen gepaard gaat met de betrokkenheid van een groot aantal afdelingen en processen, kan Tintri de hiervoor vereiste tijd terugdringen van dagen tot minuten dankzij ingebouwde VMstore-tools voor integrale prestatievisualisatie. In grotere omgevingen met uiteenlopende VMstore-systemen was het mogelijk om door een snelle blik te werpen op de Tintri Global Center-interface direct de werkelijke oorzaken van problemen uit te lichten, verspreid over de volledige infrastructuur.

“De belangrijkste conclusie van dit onderzoek naar de totale eigendomskosten is dat de Tintri VMstore vrijwel beheerloze opslag biedt. We hebben nog nooit eerder een dergelijk hechte integratie met gevirtualiseerde infrastructuren gezien”, aldus Arun Taneja, oprichter en consulting analyst van de Taneja Group. “Dit levert belangrijke voordelen op voor de opslagmogelijkheden en het operationele beheer. Klanten van Tintri weten zulke significante besparingen op de operationele en kapitaalkosten te realiseren dat elke onderneming die van plan is om diens opslagstrategie op te waarderen of verbeteren er goed aan zou doen om na te gaan wat Tintri en virtualisatiespecifieke opslag voor hen kunnen betekenen.”

“De resultaten van de eerdere praktijktests in het laboratorium van Taneja wezen op een overtuigende business case om in het geval van gevirtualiseerde omgevingen voor Tintri te kiezen”, aldus Yael Zheng, chief marketing officer bij Tintri. “De conclusies ten aanzien van de totale eigendomskosten die in dit rapport naar voren komen, maken deze keuze wel heel gemakkelijk. Want wie zou niet willen beschikken over een opslagsysteem dat slechts een kwart van de rack-ruimte benut, de prestaties van virtualisatieomgevingen kracht bijzet en de beheerinspanning terugdringt?”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.