Tintri breidt zijn oplossing voor databescherming en disaster recovery uit met Synchronous Replication

Kostenefficiënte secundaire gegevensopslag en geavanceerde primaire opslagmogelijkheden houden data in cloud-omgevingen veilig

 • Bedrijfsnieuws van
 • Tintri
 • (PR-bureau:
 • Touchdown PR)
 • geplaatst op
 • 30 januari 2017 10:39 uur

Tintri, Inc, leider in storage-technologie voor enterprise clouds, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van Tintri Synchronous Replication, een nieuwe component van zijn Data Protection and Disaster Recovery (DP/DR)-oplossing. Synchronous Replication biedt volledig geïntegreerde primaire en secundaire gegevensopslag in combinatie met virtualisatie-bewuste storage-functionaliteit en aantrekkelijke kostenvoordelen.

De DP/DR-oplossing van Tintri bestaat uit Tintri VMstore-arrays en Tintri Software Suite, waaronder Tintri Global Center, Synchronous Replication, ReplicateVM en SecureVM. De oplossing vereenvoudigt het opslagbeheer en minimaliseert de RPO (Recovery Point Objective) en RTO (Recovery Time Objective) voor bedrijfskritische applicaties. De ingebouwde snapshot-mogelijkheden van Tintri bieden databescherming en gegevensherstel als eerste verdedigingslinie. De oplossing van Tintri kan daarnaast binnen elke omgeving voor secundaire opslag worden geïntegreerd met back-upoplossingen zoals Veeam en Commvault. DP/DR zal binnenkort bescherming van Tintri-snapshots bieden voor omgevingen op locatie en in publieke clouds met behulp van een S3 Connector.

Met ruimtebesparende snapshot-mogelijkheden biedt DP/DR aantrekkelijke efficiëntievoordelen en operationele kostenbesparingen, zelfs in vergelijking met oplossingen voor secundaire gegevensopslag. De oplossing van Tintri biedt daarnaast volledig overzicht en grip op de latency binnen hosts, het netwerk en de primaire en secundaire storage-omgeving, evenals de nieuwe component Synchronous Replication.

Mogelijkheden van DP/DR zijn onder meer:

 • Snapshots als een eerste verdedigingslinie.
  Tintri biedt ruimte-efficiënte snapshots die in een paar seconden kunnen worden aangemaakt. Hierbij worden alleen gewijzigde datablokken opgeslagen, zonder nadelige gevolgen voor de prestaties. Standaard snapshotplanningen beschermen automatisch elke virtuele machine, terwijl aangepaste planningen gebruikers in staat stellen om te voldoen aan specifieke behoeften op het gebied van databescherming.
 • Snel herstel. Tintri maakt het mogelijk om gegevens met een simpele muisklik te herstellen op het niveau van virtuele machines, vDisks, mappen of bestanden. Gebruikers profiteren daarnaast van een testomgeving met lokale klonen en replica-snapshots op de secundaire locatie, zonder verstoring van de productieomgeving.
 • Flexibele beschermingsopties. Recovery point objectives (RPO) van 1 minuut, 15 minuten of een andere gewenste tijdsspanne kunnen voor elke afzonderlijke virtuele machine worden ingesteld voor asynchrone replicatie. Met Synchronous Replication maakt Tintri een RPO van nul mogelijk en een RTO van bijna nul op basis van handmatige of geplande fail-over.
 • Informatiebeveiliging. 256-bits encryptie van data tijdens de opslag maakt real-time databescherming mogelijk zonder nadelige gevolgen voor de systeemprestaties. Integratie met Safenet KeySecure van Gemalto op basis van het key management interoperability protocol (KMIP) biedt de mogelijkheid om storage arrays cryptografisch te vergrendelen en te voldoen aan de hoogste eisen van normalisatie-organisaties en de wet- en regelgeving.

“Onze zakelijke klanten zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun infrastructuur te vereenvoudigen. DP/DR is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop Tintri daaraan kan bijdragen”, aldus Kieran Harty, de medeoprichter en CTO van Tintri. “Tintri biedt de flexibiliteit om VMstores volledig te integreren als voorziening voor primaire en secundaire gegevensopslag, een verbinding te maken met systemen van Veeam of Commvault en zelfs om back-ups in een publieke cloud op te slaan. Als organisaties Tintri op een geïntegreerde manier gebruiken, dragen onze mogelijkheden voor opslagbeheer op VM-niveau bij aan ongekende ruimtebesparing en kostenefficiëntie, met alle functierijkdom van primaire opslag.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.