Tintri introduceert nieuw scale-out storage-platform

Grootste ‘all-flash’ scale-out-systeem biedt ondersteuning voor 160.000 VM’s. Gebruikers kunnen de capaciteit opvoeren van 17 TB naar 10 PB voor minder dan 1 dollar per GB.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tintri
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 17 mei 2016 15:45 uur

Tintri Inc. introduceert een nieuw scale-out storage-platform. Bedrijven en cloud serviceproviders (CSP’s) kunnen hiermee een met Amazon vergelijkbare cloud-infrastructuur ontwikkelen ter ondersteuning van diverse gevirtualiseerde workloads. Het nieuwe platform legt de basis voor volledig op flash gebaseerde scale-out storage met ondersteuning tot 160.000 virtuele machines, 10 petabyte aan opslagcapaciteit en 6,4 miljoen IOPS, voor minder dan 1 dollar per gigabyte.

Tintri introduceert daarnaast negen nieuwe ‘all flash’-modellen van de Tintri VMstore T5000 met mogelijkheden voor capaciteitsuitbreidingen, Tintri Analytics voor het voorspellen van de benodigde capaciteit en prestatievermogen en twee nieuwe Tintri Cloud-oplossingen. De eenvoud van VM-bewuste storage biedt organisaties de mogelijkheid om hun opslagcapaciteit op te schalen van 17 TB naar 10 PB met één gemeenschappelijk platform en vereenvoudigd beheer van de opslagomgeving.

“Schaalbaarheid is kenmerkend voor de cloud. Veel bedrijven willen infrastructuren ontwikkelen met een dergelijke schaalomvang om flexibiliteit en automatisering naar het beheer van uiteenlopende workloads te brengen. Echter worden ze in hun mogelijkheden beperkt door een conventionele storage-architectuur die nooit met het oog op deze behoeften is ontwikkeld”, zegt Ken Klein, de bestuursvoorzitter en CEO van Tintri. “Bedrijven zien zich hierdoor gedwongen om te kiezen voor beperkte en inefficiënte scale-outsystemen die om een groot aantal schijven vragen en geen voordelen bieden zoals inzicht op VM-niveau, quality of service en automatisering. De nieuwe oplossingen van Tintri stellen bedrijven en CSP’s in staat om hun storage-omgeving effectiever op te schalen en hun eigen met Amazon vergelijkbare cloud-infrastructuur in te richten met een virtualisatiebewust platform dat grip, beveiliging, kostenefficiëntie en eenvoud biedt.”

Scale-out storage-platform
Door een ontwerp dat alle storage nodes samenbrengt worden de uiteenlopende ‘all flash’ en ‘hybrid flash’ Tintri VMstores omgevormd tot een pool van opslagcapaciteit. Dit zorgt voor een sterke vereenvoudiging van het beheer, de planning en de toewijzing van opslagbronnen. Het storage-platform van Tintri is ontwikkeld met het oog op schaalbaarheid tot meer dan een miljoen virtuele machines. De scheiding van het besturingsverkeer en dataverkeer minimaliseert de latency en maakt het mogelijk om met een zeer groot aantal storage-nodes te werken. De nieuwe oplossing maakt gebruik van intelligente software die consistente opslagprestaties naar gevirtualiseerde en cloud-applicaties brengt. Deze oplossing kan worden ingezet binnen elk standaard Ethernet-netwerk en maakt daarmee een einde aan de noodzaak om interconnects op te zetten. De VM Scale-out-software biedt automatisch aanbevelingen voor de beste locatie om virtuele machines onder te brengen. De flexibele koppeling van ICT en opslagcapaciteit maakt het mogelijk om deze elementen los van elkaar op te schalen.

VM Scale-out software
Voorspellende analyse op basis van meer dan een miljoen statistieken worden elke tien minuten verzameld uit een historie van dertig dagen. Ze maken het mogelijk om piekbelastingen in plaats van de gemiddelde belasting te analyseren ter ondersteuning van uiterst nauwkeurige prognoses. Uitgebreide mogelijkheden voor het analyseren van workloads maken het mogelijk om snelgroeiende virtuele machines te identificeren en geavanceerde algoritmes toe te passen voor het modelleren van de toekomstige groei en het voorkomen van capaciteitsbottlenecks. Een speciaal besturingsalgoritme optimaliseert voortdurend de duizenden VM’s in elke pool van VMstores. Daarbij houdt het rekening met ruimtebesparing, de opslagbronnen die voor elke VM zijn benodigd en de kosten en tijd die gepaard gaan met de migratie van VM’s. Het algoritme doet aanbevelingen met betrekking tot de minst kostbare VM-migratie voor het optimaliseren van de pool. Wanneer een VM wordt verplaatst, worden niet alleen de snapshots overgezet, maar ook de statistieken en beleidsregels voor de beveiliging en QoS. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een replicatieprotocol dat voor efficiënte compressie en deduplicatie zorgt.

Tintri Analytics
Tintri biedt al vanaf zijn oprichting real-time mogelijkheden voor analyses op VM-niveau aan binnen zijn Tintri Operating System en beheersysteem Tintri Global Center. Vandaag wordt deze basis uitgebreid met een SaaS-oplossing die voorziet in predictive analytics-functionaliteit waarmee organisaties zowel de capaciteit- als prestatiebehoeften kunnen modelleren. Tintri Analytics wordt ondersteund door big data engines zoals Apache Spark en Elastic Search en kan daarmee statistieken voor 500.000 VM’s die in de loop van jaren zijn verzameld binnen één seconde analyseren. Met functionaliteit voor datamining en rijke metadata op VM-niveau biedt Tintri Analytics gebruikers informatie over hun storage-omgeving. Hiermee kunnen ze betere beslissingen nemen ten aanzien van het gedrag van applicaties en de opslagbehoeften.

Tintri Cloud
Tintri Cloud combineert de kracht van het Tintri Scale-out-platform met het prestatievermogen van volledig op flash gebaseerde VMstores en de eenvoud van zijn uitgebreide aanbod van virtualisatiebewuste storage-oplossingen om organisaties in staat te stellen om hun eigen private cloud te bouwen.

Klanten kunnen beginnen met één Tintri VMstore T5040 met 17 TB aan effectieve opslagcapaciteit en opschalen naar de Tintri Foundation Cloud met 1,2 PB in minder dan 8 rack units. Ze kunnen ook een beroep doen op de Tintri Meta Cloud, die voorziet in een kant-en-klare opslaginfrastructuur met een capaciteit van 10 PB. Daarmee kan ondersteuning worden geboden voor 160.000 virtuele machines, meer dan 6,4 IOPS in 64 RU voor minder dan 1 dollar per gigabyte aan effectieve opslagcapaciteit. Dankzij de beheereenvoud van de VM-bewuste ICT-opslag kunnen organisaties snel opschalen van 17 TB tot 10 PB.

Zowel de Foundation Cloud als Meta Cloud bieden toegang tot alle softwareoplossingen van Tintri voor opslagbeheer, analyses op VM-niveau, VM Scale-out, replicatie, QoS en levenscyclusbeheer.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.