Tintri kondigt ondersteuning aan voor Microsoft Hyper-V-omgevingen

Verbeterd gegevensbeheer op VM-niveau, beveiliging en een compleet overzicht in heterogene hypervisor-omgevingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tintri
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 18 december 2014 10:50 uur

Tintri Inc., leverancier van smart storage-oplossingen voor virtualisatie- en cloud-omgevingen, kondigt vandaag ondersteuning aan voor Microsoft Hyper-V in alle Tintri VMstore storage-appliances met Tintri OS 3.1 of hoger. Tintri biedt daarmee ondersteuning voor de drie populairste hypervisor-omgevingen: VMware vSphere, Red Hat Enterprise Virtualization en Microsoft Hyper-V.

Het storage-systeem Tintri VMstore is speciaal ontwikkeld voor gevirtualiseerde omgevingen en private clouds. Klanten hebben honderdduizenden virtuele machines geïmplementeerd waarop Microsoft SQL Server, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, SAP en vele andere bedrijfsapplicaties, databases en VDI-infrastructuren draaien. Veel van hen maken in hun omgeving reeds gebruik van hypervisors van uiteenlopende leveranciers. Uit een recente wereldwijde enquête door IDC (1) onder 202 bedrijven met 1.000 of meer werknemers blijkt dat 59 procent van de respondenten meer dan één type hypervisor gebruikt.

De Tintri VMstore-systemen bieden native ondersteuning voor het Server Message Block (SMB) 3.0-protocol van Microsoft en integratie met Microsoft Hyper-V Manager en System Center Virtual Machine Manager (SCVMM). Tintri VMstore voor Microsoft Hyper-V-omgevingen biedt de volgende voordelen:
• Een speciaal ontwikkelde, krachtig presterende SMB 3.0 protocol-stack ter ondersteuning van Hyper-V-workloads die compatibel is met diverse virtualisatie-omgevingen en private clouds.
• Native integratie met Hyper-V Manager en System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) voor gegevensbeheer op VM-niveau, met inbegrip van snapshots, klonen en replicatie.
• Ondersteuning voor implementaties van Citrix XenDesktop en XenApp VDI met een hoge dichtheid op Hyper-V, met tot maar liefst 3.500 virtuele machines op één VMstore T880.
• Krachtige prestaties voor bedrijfskritische applicaties zoals Microsoft SQL Server, Microsoft Exchange en Microsoft SharePoint die vragen om consistente en kostenefficiënte opslag met een latency van minder dan een milliseconde.

“Organisaties maken gebruik van omgevingen met uiteenlopende typen hypervisors om het virtualisatiegehalte te vergroten en ondersteuning te bieden voor uiteenlopende gebruiksscenario’s”, aldus Ken Klein, de bestuursvoorzitter en CEO van Tintri. “Tintri vereenvoudigt de opslag voor miljoenen Microsoft-gebruikers. Klanten kunnen dankzij de kersverse ondersteuning voor Microsoft Hyper-V binnen één Tintri VMstore honderden heterogene workloads gelijktijdig op verschillende typen hypervisors uitvoeren. Dit is mogelijk voor workloads voor servers, VDI’s, private clouds, ontwikkelings- en testprocessen en bedrijfskritische Microsoft-applicaties zoals SQL Server, Exchange en SharePoint. In plaats van te worstelen met gedateerde concepten zoals LUN’s kunnen ze met de grootste eenvoud individuele virtuele machines beheren en beschermen.

“Hoewel veel bedrijven baat hebben gehad bij de efficiëntie en kostenbesparingen die gepaard gaan met servervirtualisatie, blijft een breedschalige toepassing hiervan binnen het hele datacenter vaak uit als gevolg van een kloof tussen traditionele opslag en de eisen van virtuele machines”, aldus Chris van Wesep, directeur Server & Tools Marketing bij Microsoft. “Tintri for Hyper-V biedt unieke mogelijkheden voor bewaking en gegevensbeheer die het opslagbeheer drastisch vereenvoudigen”.

Meer informatie over Tintri en Microsoft is te vinden op de homepage van Tintri .

1 IDC “Storage for Virtual Environments Survey”, documentnumner 248298, april 2014

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.