Tintri kondigt ondersteuning aan voor VMware vSphere®6

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tintri
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 6 februari 2015 09:58 uur

Tintri kondigt vandaag ondersteuning aan voor VMware vSphere 6. Deze nieuwe versie van het virtualisatieplatform komt binnenkort uit en is het paradepaardje van VMware. Als partner van VMware binnen het VMware vSphere Virtual Volumes-programma, is Tintri voornemens om ondersteuning voor VMware vSphere Virtual Volumes in zijn oplossingen op te nemen. Ook kondigt Tintri de introductie van het Tintri Management Pack voor VMware vRealise Operations™ aan. Met deze oplossing kunnen klanten hun Tintri VMstore-systemen op het niveau van virtuele machines bewaken, rechtstreeks vanuit de beheerconsole vROps. Ten slotte kondigen ze ondersteuning aan voor VMware Integrated OpenStack, zodat klanten OpenStack op hun bestaande VMware-infrastructuur kunnen laten draaien.

Tintri en vSphere Virtual Volumes
Het huidige aanbod van Tintri omvat applicatiebewuste storage-oplossingen die overzicht en beheer op VM-niveau bieden. Deze oplossingen zijn geschikt voor omgevingen met VMware vSphere 5 en hoger die gebruikmaken van het NFS-protocol. Tintri breidt deze ondersteuning nu uit naar vSphere® 6 (met NFS) en naar vSphere® Virtual Volumes. Klanten profiteren daarmee van de vrijheid om beide technologieën tegelijk te gebruiken binnen één VMstore.

“In de visie van Tintri moeten storage-oplossingen intelligente prestaties, opslagdiensten en analysemogelijkheden op het niveau van virtuele machines bieden. We leveren al bijna vier jaar lang producten met deze mogelijkheden. Als partner werken we samen met VMware aan de integratie van onze oplossingen met VMware vSphere Virtual Volumes”, aldus Kieran Harty, CTO en medeoprichter van Tintri. “Met de ondersteuning voor VMware vSphere 6 maakt Tintri een schaalbare implementatie van VMware vSphere Virtual Volumes mogelijk. Dit biedt een ondersteuning voor maar liefst 1 miljoen virtuele volumes, op één systeem.

“VMware vSphere® Virtual Volumes geeft opnieuw blijk van de toewijding van VMware aan een hechtere integratie met opslagsystemen. Zij brengen hierdoor het softwaregedefinieerde datacenter een stap dichterbij. De storage-oplossingen van Tintri zijn speciaal ontwikkeld voor gevirtualiseerde omgevingen. Het bedrijf biedt sinds zijn oprichting ondersteuning voor VMware, en we delen honderden klanten met elkaar. We zien ernaar uit om onze samenwerking met Tintri voor te zetten in aanloop naar de introductie van VMware vSphere® 6 en VMware vSphere Virtual Volumes”, aldus Gaetan Castelein, senior director Product Management, Storage & Availability bij VMware.

Tintri en vRealise Operations
De Tintri Management Pack for vRealise Operations biedt opslagstatistieken, trendgegevens en inzichten op het niveau van virtuele machines. Het beheer en de probleemoplossing rond opslag binnen grootschalige virtualisatie-omgevingen en private clouds, wordt hiermee kinderspel.

“Wij zijn blij met de ondersteuning van Tintri voor VMware vRealise™ Operations™. VMware vRealise Operations biedt onze operationele teams een krachtig gemeenschappelijk beheerplatform. De storage-oplossing van Tintri biedt ons op zijn beurt unieke inzichten in de opslagprestaties op het niveau van gevirtualiseerde workloads”, aldus Firoze Bhorat, senior virtualisation engineer bij Derivco. “Dit heeft geresulteerd in vereenvoudigd beheer en een snellere besluitvorming.”

Tintri en VMware Integrated OpenStack
Voor klanten die een OpenStack-omgeving op hun bestaande VMware-infrastructuur willen laten draaien, komt Tintri met de ondersteuning voor VMware Integrated OpenStack. Klanten profiteren hiermee van de stabiliteit en grootzakelijke functionaliteit van VMware vSphere in combinatie met de inzichten in het opslagbeheer en efficiënte prestaties van hun storage-systeem van Tintri.

De oplossing van Tintri maakt het mogelijk om snel virtuele machines aan te leveren, te klonen en uit de roulatie te nemen. De belofte van klanten om te zorgen voor snellere cloud-implementaties in OpenStack, is daarmee voldaan.

“VMware® Integrated OpenStack is een ideale kandidaat voor organisaties die OpenStack in hun VMware-omgeving willen laten draaien. Deze oplossing stelt hen in staat om een beroep te doen op het ecosysteem van vSphere®”, aldus Harty. “De krachtige opslagprestaties en het beheer op VM-niveau van Tintri vormen een onmisbare basis voor VIO-implementaties.”

Aanvullende informatie
• Lees de blog post over VMware vSphere Virtual Volumes
• Raadpleeg de Gartner 2014 Magic Quadrant for General-Purpose Disk Arrays
• Lees de Dummies Guide to Application Aware Storage
• Volg Tintri op Twitter
• Volg Tintri op LinkedIn

VMware, vSphere en vRealise Operations zijn merken of gedeponeerde merken van VMware, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere rechtsgebieden. De woorden “partner” en “samenwerking” verwijzen niet naar enige juridische verbintenis tussen VMware of een ander bedrijf.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.