Tintri richt zich op cloud service providers met uitrol van aanbod VM-bewuste storage-oplossingen

Tintri biedt CSP’s oplossingen voor hun drie grootste pijnpunten op het gebied van ICT-opslag en helpt hen om nieuwe omzetkanalen aan te boren met VM-bewuste opslag en SLA’s met prestatiegaranties

 • Bedrijfsnieuws van
 • Tintri
 • (PR-bureau:
 • Touchdown PR)
 • geplaatst op
 • 17 februari 2016 12:19 uur

Tintri Inc. maakt bekend dat het zijn vizier op de Cloud Service Provider (CSP)-markt richt met de uitrol van zijn aanbod van VM-bewuste storage-oplossingen. Uit onderzoek* blijkt dat de prestaties, betrouwbaarheid en kosten de drie belangrijkste storage-pijnpunten van CSP’s zijn. Tintri maakt het eenvoudiger voor hen om opslagcapaciteit aan te schaffen en uit te breiden en klanten gegarandeerde prestaties, transparante analyses op VM-niveau en onderscheidende diensten te bieden.

In december voerde Tintri de enquête “State of the Storage for Cloud Service Providers 2016” uit. Uit de resultaten blijkt dat CSP’s de prestaties (86%), betrouwbaarheid (69%) en kosten (58%) zien als de drie belangrijkste problemen die zij willen oplossen met de aanschaf van storage-oplossingen. CSP’s hebben behoefte aan betrouwbare, schaalbare en optimaal presterende ICT-opslag ter ondersteuning van hun cloud-infrastructuur. Ze staan voor de opgave om diensten aan te bieden waarmee zij zich kunnen onderscheiden in een concurrerende markt. CSP’s moeten daarnaast de juiste oplossingen aanschaffen op basis van flexibele voorwaarden, zodat ze op eigen tempo kunnen groeien. De oplossingen van Tintri voorzien in al deze behoeften.

Met zijn VM-bewuste storage-systemen en -software stelt Tintri CSP’s in staat om onderscheidende diensten aan te bieden, zoals:

 • Verschillende niveaus van opslagprestaties binnen dezelfde storage array; dit kan worden gedefinieerd op basis van quality of service (QoS)-beleidsregels op VM-niveau
 • Een integraal overzicht van de infrastructuur op VM-niveau voor het gedetailleerd doorberekenen van de opslagkosten aan klanten, aangevuld met praktische functionaliteit voor probleemoplossing
 • Real-time en voorspellende analyses ter ondersteuning van de capaciteitsplanning en upselling

Tintri VMstore brengt daarnaast optimale opslagefficiëntie naar de cloud:

 • De laagste kosten per VM binnen de branche dankzij een hoge VM-dichtheid en een maximale benutting van de opslagcapaciteit, brancheleidende operationele efficiëntie en preventie van overprovisioning — er is geen ingenieurstitel vereist om de opslagprestaties op peil te houden.
 • De beste opslag voor gevirtualiseerde multi-tenantomgevingen, met hogere marges, lage totale eigendomskosten en isolatie van elke VM ter voorkoming van storing tussen omgevingen
 • ICT-opslag die met even eenvoudige als krachtige automatiseringsmogelijkheden kan worden opgeschaald voor elke opslagbewerking ter ondersteuning van een razendsnelle bedrijfsgroei
 • De opslagfunctionaliteit van VMstore biedt gelijktijdige integratie met meerdere hypervisors, zoals VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, Citrix XenServer en OpenStack.

Cloud Service Providers hebben vanaf nu toegang tot het complete aanbod van storage-systemen en –software van Tintri, waaronder:

 • Tintri VMstore-systemen voor flash-opslag, zoals de VMstore T5000 All-Flash-reeks voor intensieve workloads en de VMstore T800 Hybrid-Flash-reeks voor toepassingen die om hogere opslagcapaciteit vragen. Beide reeksen maken gebruik van het VM-bewuste storage file system van Tintri.
 • Tintri Global Center, dat praktische real-time analytics en beheer op VM-niveau voor meer dan 100.000 virtuele machines en alle ondersteunde hypervisors. Tintri Global Center kan beleidsregels voor gegevensbescherming en quality of service (QoS) toewijzen aan servicegroepen. De instellingen voor deze groepen kunnen probleemloos worden overgedragen en in stand worden gehouden als een virtuele machine tussen VMstores wordt verplaatst.

“ICT-opslag vormt een kernelement van de cloud-infrastructuur van Cloud Service Providers. Op storage-gebied is er echter nog niet zoveel vooruitgang op het gebied van automatisering en flexibiliteit geboekt als bij virtualisatie- en netwerktechnologie”, aldus Ken Klein, de CEO van bestuursvoorzitter van Tintri. “Iedere CSP is op zoek naar manieren om de gunsten van klanten te winnen en zich van de concurrentie te onderscheiden. De storage-oplossingen van Tintri helpen hen daarmee. Vanwege hun significante technologische voordelen beginnen CSP’s uit te groeien tot een van de snelst groeiende markten van Tintri. Door zijn speciale focus op deze markt kunnen CSP’s de oplossingen van Tintri inzetten om hun klanten voorspelbare en robuuste prestaties te garanderen en om opslaglagen op basis van beleidsregels in te richten zonder de noodzaak om verschillende diverse storage-platforms te gebruiken. Ze kunnen daarnaast upselling-mogelijkheden benutten en kosten effectiever aan klanten doorbereknen dankzij real-time analyses per virtuele machine. De VM-bewuste ICT-opslag van Tintri brengt opslag met grotere toegevoegde waarde naar gevirtualiseerde omgevingen, en de cloud is bij uitstek een toepassingsscenario met een sterk gevirtualiseerd karakter. Dit is een perfecte match.”

Alex Fossa, de CTO en oprichter van Amatis Networks: “Het is verfrissend om te zien dat een leverancier van storage-oplossingen zich inspant om de latency terug te dringen. Voordat we het systeem van Tintri implementeerden, bedroeg de latency voor de applicaties van onze klanten gemiddeld 25 milliseconden. Bij een piekbelasting kon dit oplopen tot 120 ms. Met Tintri bedraagt de gemiddelde latency minder dan een microseconde. De hoogste latency-piek bedraagt 2 ms voor uiterst intensieve workloads. Voor ons was de afname van de latency met een verhouding van 60:1 een heuse verademing.”

Johan Åkerlund, directeur van Solid Park: “Doordat we zelf gebruiken wat we verkopen, kennen we onze producten door en door. We hebben relevante ervaring opgedaan door ons te specialiseren in de oplossingen van Tintri. Dit stelt ons in staat om onze klanten nieuwe inzichten aan te reiken voor de verdere ontwikkeling van hun ICT-omgevingen.”

“Dankzij het gebruik van de oplossingen van Tintri in onze datacenters kunnen we onze bedrijfsmiddelen en de prestaties optimaal afstemmen op de behoeften van elke applicatie”, aldus Marco Iannucci, de CEO van Clouditalia. “Met onze verbeterde cloud-diensten profiteren onze klanten van meer grip, eenvoud en schaalbaarheid.”

Tintri zal op 18 februari de bevindingen van zijn eerste “State of Storage 2016 for Cloud Service Providers”-enquête delen tijdens een speciaal webinar. Neem hieraan deel om meer te weten te komen over de drie grootste pijnpunten van CSP’s, hun beweegredenen om nieuwe storage-oplossingen aan te schaffen en welke drie functies van Tintri zij gebruiken voor de ontwikkeling van onderscheidende diensten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.