True implementeert virtual hostingplatform bij Belvilla

Groei e-commerce activiteiten vereist schaalbaarheid applicatie-infra en proactieve technische ondersteuning

  • Bedrijfsnieuws van
  • True
  • geplaatst op
  • 9 december 2014 11:10 uur

Vakantiehuizenspecialist Belvilla heeft de hostingactiviteiten voor de diverse internationale websites ondergebracht bij managed hostingprovider True. Belvilla was op zoek naar een nieuwe hostingpartij voor het ontwerp, de bouw en het beheer van een High End/ High Availability platform, inspelend op de groei van het bedrijf, waarbij de developers zoveel mogelijk ontlast worden. True heeft een op maat gemaakt, schaalbaar virtual hostingplatform geïmplementeerd, gebaseerd op de functionaliteiten, de groeiverwachtingen, redundantie en optimale databaseperformances.

Platform voor de toekomst

Belvilla heeft als specialist in vakantiehuizenverhuur de marktleiderspositie in de Benelux en is één van de grootste spelers in Europa. Om deze positie te behouden, richt het bedrijf zich op de toekomst. Hans van Os is Manager E-commerce bij Belvilla: “Door de groei die wij doormaken en de ambities die we hebben, stonden we voor een belangrijke keuze ten aanzien van het bestaande platform. Om die groei te kunnen blijven faciliteren, willen we alle aandacht van onze huidige developers richten op onze websites en apps. We zochten een partner die behalve het ontwerpen en implementeren van een robuust, schaalbaar en betrouwbaar hostingplatform, ook alle beheertaken kon overnemen en een bewezen staat van dienst heeft. Al snel kwamen we uit bij True.”

Op maat gemaakt virtual hostingplatform

Menno Hilarius is Sales Operations Manager bij True en heeft de afgelopen maanden intensief contact gehad met Belvilla. “De vraag waarmee Belvilla kwam, was voor ons een opdracht waar we op alle fronten onze expertise konden loslaten. Onze hostingengineers hebben we het bestaande platform bestudeerd en geïnventariseerd. Alle karakteristieken en functionaliteiten, alsmede de groeiverwachtingen zijn hierbij onder de loep genomen. Vervolgens hebben we een op maat gemaakt, schaalbaar virtual hostingplatform ontworpen en geïmplementeerd. We hebben met name rekening gehouden met redundantie en optimale databaseperformances. Daarnaast is het platform zo ingericht dat er een natuurlijke scheiding tussen de verschillende serverrollen is geïmplementeerd en is er een representatieve acceptatieomgeving uitgerold.”

Beste oplossing voor groei en stabiliteit

“Wat dit platform verder bijzonder maakt, is de Disaster Recovery-omgeving die Belvilla de garantie biedt dat het platform verder draait, ook bij uitval van het primaire cloudplatform óf van Trues netwerk,” zegt Menno Hilarius. Hans van Os van Belvilla is tevreden over hoe het platform tot stand is gekomen. “Onze developers zijn blij met de acceptatieomgeving. Nieuwe functionaliteiten kunnen we nu nog beter testen voordat we deze uitrollen. Daarnaast zijn we beter in staat om pieken in bezoekersaantallen op te vangen. En met True hebben we een partner in huis gehaald die actief met ons meedenkt.” Ook Menno Hilarius is content met de mogelijkheden van het platform. “Belvilla beschikt nu over een sneller en stabieler hostingplatform, zonder dat ze verdere investeringen in techniek of personeel hoeven te doen. Missie geslaagd.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.