ttec presenteert nieuwe server en storage systemen met NVMe technologie

  • Bedrijfsnieuws van
  • ttec
  • geplaatst op
  • 21 juli 2015 10:34 uur

Lagere reactietijd, hoge I/O performance en energiebesparend gebruik: dit zijn slechts enkele van de vele voordelen die NVMe technologie te bieden heeft. Deze wordt geïnstalleerd op twee nieuwe servers en twee NAS systemen van ttec.

ttec heeft zijn server en storage portfolio uitgebreid. Nieuwe producten die worden aangeboden zijn de CALLEO Applicatie Servers 1281S NVMe en 2281S NVMe alsmede de PROVIGO Microsoft NAS 1280 NVMe en NAS 2280 NVMe storage
oplossingen. Beschikbaar in een of twee rack units kunnen deze producten met maximaal twee NVMe SSD’s en 8 HDD’s of SSD’s worden geconfigureerd. 2281S en 2280 producten kunnen tot een maximum van vier NVMe SSD’s en twintig HDD’s/SSD’s uitgebreid worden.

“Tegenwoordig wordt de performance vaak niet beïnvloed door de CPU of RAM maar door de I/O performance van de storage systemen. SSD’s zijn de eerste stap om dit knelpunt te beperken, maar zijn echter niet voldoende”, verklaart Milka Kriegelstein, Senior Storage Product Manager bij ttec. “SSD’s kunnen de I/O capaciteit verhogen, maar het probleem van hoge reactietijd blijft bestaan. Dit is waar NVMe technologie kan helpen.”

Heden ten dage worden SSD’s veelal gebruikt in combinatie met SATA/SAS drives. Deze waren echter oorspronkelijk bestemd voor HDD’s en zijn dus minder geschikt voor de gestelde eisen in een SSD omgeving. Als het ontwerp
van de interface niet kan worden gewijzigd wegens compatibiliteitsredenen, kun je ondanks de prestatieverbeteringen van de nieuwe SSD generaties niet optimaal gebruik maken van de applicaties.

De NVMe technologie heeft daarentegen deze beperkingen niet. Hiervoor is de disk interface vervangen door een directe PCIe connectie. Dit vermindert de reactietijd die wordt veroorzaakt door protocol conversies. Het besturingsprogramma voor NVMe is volledig gereviseerd. Dit betekent dat de oude hardware, voor bijvoorbeeld HDDs, niet langer relevant is en draagt eraan bij dat de commando-set beduidend verminderd wordt, tot ongeveer 20%
in vergelijking met SATA. In tegenstelling tot op flash gebaseerde PCIe slot kaarten kan een NVMe SSD net als een hard disk tijdens het gebruik worden vervangen.

De voordelen van NVMe zijn divers: naast lagere reactietijd en verbeterde I/O performance noemen we ook het het lagere verbruik van energie. Het biedt zekerheid voor de toekomst omdat ook toekomstige snellere semiconductor memory devices worden ondersteund.

Een benchmark bij ttec bevestigt deze voordelen en geeft de volgende resultaten: De nieuwe systemen geïntegreerd met NVMe-SSDs bieden een tot 6 keer snellere overdracht van gegevens dan met 6 Gbit/s SAS/SATA SSDs. Geconfigureerd met slecht één NVMe Intel DC P3700 series drive die tot 460.000 IOPS uitvoert, leveren de systemen bijna dezelfde performance als zeven SATA SSDs die verbonden zijn via een Host Bus Adapter (HBA) – de IOPS waarde is hier ongeveer 500.000.

Het NVMe gebaseerde systeem is ontwikkeld voor gebruik in verschillende toepassingen. Dit zijn bijvoorbeeld databases, gevirtualiseerde omgevingen, cloud infrastructuur of een hoog datagebruik.

NVMe gebaseerde oplossingen zijn uiterst geschikt voor gebruik als platform in tiering software defined storage omgevingen. Dit soort oplossingen bieden het beste uit twee werelden: de hoge performance van NVMe SSDs en de
hoge capaciteit van nearline SAS disks. Bovendien maken zij het mogelijk het aantal disken, afhankelijk van de individuele prestaties en benodigde capaciteit, te optimaliseren. Dit kan wederom helpen de kosten voor het
stroomverbruik en koeling te verminderen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...