Tuxis glasvezel en DSL verbindingen als eerste in Nederland IoT gecertificeerd

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tuxis
  • geplaatst op
  • 1 april 2016 11:20 uur

Tuxis is de eerste in Nederland waar u terecht kunt voor internetverbindingen over glasvezel en VDSL met een IoT certificering.

Ondanks dat de eisen streng zijn was het voor Tuxis geen probleem die certificering te krijgen. Het begint er natuurlijk mee dat haar netwerk niet alleen geschikt is voor 1Pv4. Gezien het aantal “things” en dat ipadressen opraken is IPv6 voor Tuxis vanzelfsprekend.  Daarnaast speelt transparantie een rol. Met name transparantie bij het doorlaten van verkeer. Een GPS tracker in uw huisdier heeft geen beeldscherm. Dus even controleren wat er niet werkt gaat net even anders. En verder was het meer een kwestie van de juiste apparatuur en software kiezen en de certificeringsstappen doorlopen.

Tuxis wilde deze certificering omdat deze er natuurlijk voor dat zonder twijfel alles veilig is. Het is een stempel van gegarandeerde kwaliteit. U wordt namelijk gedwongen om op een bepaalde manier te werken. Er zijn dan ook maar weinig bedrijven die gecertificeerd zijn én last hebben van datalekken of beveiligingsissues. En beveiliging, privacy en een hoge kwaliteit is natuurlijk belangrijk wanneer verbindingen van Tuxis gebruikt worden door zorginstanties, gemeenten en advocatenkantoren.

Het klaar maken van het netwerk voor IoT was een noodzaak. Als zij niets zouden doen met IoT bestaan we over een paar jaar niet meer volgens de trendwatchers. IoT is namelijk hét fenomeen waardoor het hele internet dusdanig wijzigt dat binnenkort niemand meer mail, websites of misschien een computer gebruiken. En als je dan toch aan de slag gaat met verbindingen kun je ze net zo goed gelijk laten certificeren.

IoT?
The internet of Things. Het internet van dingen. Nu bestaat het internet sowieso uit dingen maar dit gaat een stap verder. Of beter gezegd: dingen die communiceren over het internet, maar dat is dan weer verwarrend want uw tablet en smartphone communiceren ook over het internet. Wat er echt bedoeld wordt is dat een apparaat iets registreert, bijvoorbeeld positie, temperatuur, hoogte, en die data over het internet verstuurt. Dat kan dus zijn uw thermostaat die de temperatuur in de woonkamer doorgeeft zodat u onderweg kunt zien hoe warm uw woonkamer is of een GPS tracker in uw huisdier zodat u Odie altijd weer kunt vinden.

Download het certificaat (pdf)
Meer over de certificering is te lezen op: https://www.tuxis.nl/blog/
Meer over Tuxis: https://www.tuxis.nl/

Ronald, 4 april 2016 11:31 am

Het viel bijna niemand op (tot onze schrik), maar dit is natuurlijk een 1 april grap.
Er staan een aantal zaken in die toch echt over de top zijn:

- Wij hebben geen idee wat je zou moeten certificeren aan verbindingen die voor IoT gebruikt worden
- 1Pv4 bestaat niet. Het is IPv4. Dat was geen typo.. 01-04...
- Tuxis wilde deze certificering omdat deze er natuurlijk voor dat zonder twijfel alles veilig is... ehh. Zijn er serieus mensen die denken dat dit waar is?
- En dit?: Het is een stempel van gegarandeerde kwaliteit.
- En dit?: Er zijn dan ook maar weinig bedrijven die gecertificeerd zijn én last hebben van datalekken of beveiligingsissues.
- En dit?: Als zij niets zouden doen met IoT bestaan we over een paar jaar niet meer volgens de trendwatchers.
- En dit?: IoT is namelijk hét fenomeen waardoor het hele internet dusdanig wijzigt dat binnenkort niemand meer mail, websites of misschien een computer gebruiken.
- En bij de uitleg van IoT zeggen we eigenlijk dat het gewoon een toepassing is van het internet. Meer niet.
- Het certificaat gaat over een firewall. Helemaal niet over een verbinding.
- Er staan geen conclusies in het certificaat. Nou ja, 1 dan. Dat het een 1 april grap is. Gelukkig heeft niemand het certificaat gelezen.
- Wat wij echt van certificeringen vinden: https://www.tuxis.nl/blog/de-waanzin-van-certificeringen-20160210/

M.a.w. als wij hebben een zelf benoemd certificaat in de lucht geholpen. Nog net geen taart ontvangen maar wel felicitaties :-)
Overigens moeten wij wel een taart versturen. Waarom? Lees het certificaat eens door. Pagina 5.

Arnout Veenman, 4 april 2016 11:35 am

Ronald, mij was het wel (direct) opgevallen gezien jullie aversie tegen certificeringen. We hebben alle 1 april grappen geplaatst en ook in onze top 3 genoemd juist omdat ze zo leuk zijn. :-)

Ronald, 4 april 2016 11:41 am

"mij was het wel (direct) opgevallen gezien jullie aversie tegen certificeringen."

Gelukkig :-)
Het was dan ook wel echt een over de top tenenkrommende tekst :-)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.