Tweede Kamer investeert 8 miljoen extra in ICT-infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • SURF
  • geplaatst op
  • 8 december 2015 16:08 uur

Op dinsdag 8 december 2015 heeft de Tweede Kamer het amendement van Mei Li Vos (PvdA) en Kees Verhoeven (D66) aangenomen waarmee voor 2016 8 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor investeringen in de ICT-infrastructuur van SURF. Deze infrastructuur is cruciaal voor de Nederlandse kenniseconomie en wetenschap.

SURF is verheugd met deze beslissing van de Tweede Kamer en prijst de inzet van Kamerleden Mei Li Vos (PvdA) en Kees Verhoeven (D66) die hierin het voortouw hebben genomen. Hiermee is de ontwikkeling van de digitale economie en onderzoeksinfrastructuur vooruit geholpen.

Op zeer korte termijn zijn dringende investeringen nodig voor een nieuwe generatie supercomputer en een nieuwe generatie netwerk. Met het toewijzen van dit geld kan SURF de eerste fase van het vervangingstraject starten.

In oktober 2015 wees de Tweede Kamer de digitale infrastructuur aan als de derde mainport van Nederland. De digitale infrastructuur is volgens het parlement essentieel voor de verdere uitbreiding en toekomstige groei van de Nederlandse economie. Met deze investering voegt de Tweede Kamer de daad bij het woord.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.