UEFA verlengt samenwerking met vaste ICT-dienstverlener Interoute

Interoute levert de komende vier jaar de ICT-infrastructuur voor UEFA’s websites, voetbaltoernooien en voor de bedrijfsvoering

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 15 juni 2015 11:50 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloudservicesplatform in Europa, en Europese voetbalbond UEFA (Union of European Football Associations) hebben hun samenwerkingsovereenkomst met vier jaar verlengd. De overeenkomst heeft betrekking op de ICT-infrastructuur en -services voor de voetbalcompetities, websites, evenementen en bedrijfsvoering van de UEFA. Bijna alle applicaties en systemen van UEFA, inclusief de website UEFA.com en de beheeromgeving (Football Administration Management Environment – FAME) voor het managen van onder meer de Champions League en het EURO 2016-toernooi, worden gehost en beheerd in het cloudnetwerk van Interoute.

UEFA.com trekt jaarlijks ruim 80 miljoen bezoekers uit meer dan 200 landen, met een verwachte piek volgend jaar van 160 miljoen bezoekers tijdens het Europees kampioenschap UEFA EURO 2016. De applicatie FAME is de basis voor alle toernooilogistiek voor spelers, sponsors, gasten en media en biedt jaarlijks toegang aan meer dan 12.000 gebruikers uit 173 landen. In de nieuwe overeenkomst is vastgelegd dat Interoute het ICT-team van UEFA blijft ondersteunen bij de bedrijfskritische systemen, zoals het dat al sinds 2011 succesvol doet.

Tijdens deze nieuwe contractperiode wil UEFA een aantal nieuwe diensten lanceren, zoals Interoute Hosted Microsoft Lync, Bring Your Own Device (BYOD) en andere toepassingen die mogelijk zijn op de uitgebreide cloudnetwerkinfrastructuur van Interoute. Speciaal voor UEFA heeft Interoute een flexibel SLA-model ontwikkeld, waarmee het niveau van de SLA makkelijk aangepast kan worden aan de specifieke vereisten van een competitie of evenement. Dankzij dit dynamische SLA-model kan UEFA een gegarandeerde 100%-beschikbaarheid tijdens live-wedstrijden heel goed afwisselen met de meer standaard uptime-vereisten voor de backoffice-systemen tijdens ‘normale’ dagen.

Daniel Marion, hoofd ICT van UEFA: “Het cloudnetwerk van Interoute levert de infrastructuur voor 98% van alle ICT-diensten die UEFA biedt; van digitale media tot en met de belangrijke backoffice-activiteiten. Interoute snapt hoe het er bij ons aan toegaat bij evenementen en heeft daarvoor het flexibele beheermodel dat aansluit bij de ICT-systemen die we gebruiken voor de belangrijkste voetbalcompetities van de wereld. Interoute is enerzijds groot genoeg om de innovatieve oplossingen te kunnen bieden waarmee wij onze bedrijfsdoelstellingen kunnen behalen, maar is anderzijds zo georganiseerd dat we altijd rechtstreeks contact hebben met de juiste mensen.”

Martijn ten Kate, countrymanager bij Interoute in Nederland: “Met de ondersteuning van het ICT-team van UEFA speelt Interoute een belangrijke rol voor de wereldwijde fans van het Europese voetbal. We zijn erg trots op onze nauwe samenwerking met UEFA en op de bijdrage van ons krachtige cloudnetwerk aan het leveren van snelle, nieuwe en waardevolle diensten aan de fans over de hele wereld.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.