UNET neemt FR-IX over

Versteviging positie Unet in zakelijke glasvezelmarkt Friesland

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unet BV
  • geplaatst op
  • 4 januari 2016 16:38 uur

UNET heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouder van FR-IX om 100% van de aandelen in FR-IX over te nemen. De overeenkomst is op 23 december 2015 geëffectueerd. Met deze acquisitie verstevigt UNET haar positie in de Nederlandse markt voor zakelijk glasvezel. Zowel bestaande als nieuwe klanten van FR-IX en UNET zullen van deze krachtenbundeling profiteren.

Theo de Vries, Algemeen Directeur van UNET: “Met FR-IX kunnen we de ambitie die UNET heeft in Noord-Nederland versneld verder invullen. De combinatie van FR-IX en UNET resulteert in een zeer breed portfolio in glasvezel, internet en communicatiediensten voor alle zakelijke gebruikers in Friesland. Zowel voor bestaande als nieuwe klanten. Investeringen die werden gedaan in het verglazen van de Afsluitdijk en in diverse bedrijventerreinen in Friesland toonde deze ambitie van UNET al eerder.”

Robert van der Wal, Algemeen Directeur van FR-IX: “Na vele jaren met veel passie werkzaam te zijn geweest in de ICT stond ik ervoor open om een andere draai aan mijn leven te geven. Toen UNET op mijn pad kwam bleek dit een partij te zijn die qua dienstverlening en attitude past bij FR-IX en haar klanten. UNET is qua organisatie een stap verder dan FR-IX en met het glasvezelnetwerk van Eurofiber kan de dienstverlening heel Friesland beslaan. Ik verwacht daarvan dat dit de Friese ICT-sector van frisse energie voorziet. Bestaande en toekomstige klanten zullen hier breed van kunnen profiteren. Met de overname door UNET ontstaat de perfecte combinatie voor uitbreiding en verdere professionalisering van de dienstverlening die FR-IX tot op heden heeft opgebouwd. Het geeft mij een goed gevoel dat FR-IX aan de wieg staat van doorontwikkeling en innovatie in onze provincie.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...