Uniserver garandeert lage latency en hoge prestaties voor zijn cloudopslagdienst

Dankzij implementatie van software van PernixData biedt Uniserver High Performance Storage.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Uniserver
  • geplaatst op
  • 6 mei 2015 13:36 uur

Uniserver, cloudprovider voor Nederlandse IT-specialisten, biedt een breed scala aan Infrastructure-as-a-Service (IaaS) diensten waar partners zelf waarde aan kunnen toevoegen. Een van de nieuwste onderdelen van het aanbod van Uniserver is High Performance Storage. Dit onderdeel zorgt voor een kosteneffectieve, flexibele en veilige opslaginfrastructuur met een zeer hoge beschikbaarheid. Dankzij de implementatie vanPernixData FVP-software kan Uniserver dit aanbod naar een compleet nieuw niveau tillen. Hierdoor is Uniserver het eerste bedrijf dat cloudopslag kan bieden met een gegarandeerde lage latency en een hoge prestatie op basis van het aantal IO-operaties per seconde (IOPS).

“Wij hebben de ambitie om niet alleen uit te groeien tot de grootste cloud infrastructuur provider in Nederland, maar ook om Service Level Agreements (SLAs) en prestatiegaranties te bieden die ongekend zijn in onze sector”, zegt Hugo van Diepen, medeoprichter en Sales Director van Uniserver. “De FVP-software heeft ons in staat gesteld om op een compleet nieuwe manier na te denken over hoe we opslag als een dienst kunnen aanbieden. Door opslagintelligentie in onze systemen onder te brengen, brengt FVP de opslaglatency terug van milliseconden naar microseconden, terwijl we op een kosteneffectieve manier het aantal IOPS kunnen opschalen, samen met de verwerkingscapaciteit. Deze flexibiliteit en prestatievoordelen geven we door aan onze klanten, in de vorm van een gegarandeerde service die alleen Uniserver biedt.”

Erik de Weerd, Sales Manager bij ICT-dienstverlener ilionx: “Nu Uniserver zijn High Performance Storage dienst met de software van PernixData op een hoger niveau heeft gebracht, merken we direct veel verschil met de voorgaande situatie. Bijvoorbeeld met het openen van beheerzaken, zoals SQL management studio. Die is nu onmiddellijk beschikbaar, terwijl je voorheen zeker 5 tot 10 seconden zat te wachten voor je wat kon doen. Het scheelt ons niet alleen tijd, maar ook ergernis. Bovendien geeft Uniserver nu de garantie dat de latency laag blijft, ook als we onze opslagcapaciteit willen uitbreiden.”

Na de implementatie van FVP heeft Uniserver het storage aanbod aangepast en verschillende lagen toegevoegd. De toplaag garandeert 11 maal meer IOPS en een vijfde van de latency, vergeleken met alternatieve cloudopslagdiensten.

A-pakket (algemeen) B-pakket (Power) C-pakket (Premium)
IOPS (gegarandeerd) 3.000 6.250 8.750
IOPS (maximaal) 15.000 15.000 15.000
Latency < 2ms < 2ms < 2ms

“Vanwege de inrichting van de acceptatie en productieomgeving van SAP zijn wij medio januari overgestapt naar de High Performance Storage dienst van Uniserver op basis van PernixData. De uiteindelijke overgang naar High Performance Storage is geruisloos verlopen. De mate van flexibiliteit en meedenkend vermogen vanuit Uniserver in deze case geeft ons het vertrouwen dat wij de juiste business partner hebben geselecteerd. Nogmaals onze complimenten aan het team van Uniserver en Cofely”, aldus Jeffrey Bouwland, Manager Technische Infrastructuur bij Verbego International B.V.

“Iedere dag draaien er duizenden verschillende virtual machines (VMs) binnen onze vier datacenters, die voor van alles worden gebruikt, van databases en virtuele werkplekken tot websites en e-mail”, zegt Van Diepen. “Het is erg moeilijk om dat verkeer te voorspellen. Maar FVP zorgt ervoor dat we onze klanten altijd consistente en betrouwbare opslagprestaties kunnen bieden. Zij willen bovendien graag hun diensten per VM afnemen, met de mogelijkheid die diensten per maand aan te passen als dat nodig is. Met de software van PernixData kunnen we dat nu ook probleemloos aanbieden.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.