Universiteit Maastricht verbetert de VDI-prestaties met storage-systemen van Tintri

Internationale universiteit profiteert van vereenvoudigd opslagbeheer, hogere IOPS en lagere kosten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tintri
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 14 januari 2016 16:45 uur

Tintri maakt vandaag bekend dat de Universiteit Maastricht (UM) systemen van Tintri VMstore heeft ingezet ter ondersteuning van zijn virtualisatieomgeving. De onderwijsinstelling profiteert daarmee van vereenvoudigd opslagbeheer en aanzienlijk snellere VDI-prestaties ten opzichte van zijn eerdere, conventionele oplossing voor ICT-opslag.

Universiteit Maastricht is een toonaangevende Nederlandse universiteit die zich onderscheidt door zijn internationale oriëntatie en innovatieve benadering van leren. Met bijna 16.000 studenten en 4.000 medewerkers biedt de universiteit een breed scala aan academische programma’s die het beste in studenten naar boven halen.

De UM maakte oorspronkelijk gebruik van een Citrix XenApp-omgeving op basis van Direct Attached Storage (DAS)-systemen. Toen deze omgeving het einde van zijn levenscyclus bereikte, besloot het ICT-team van de universiteit om op zoek te gaan naar een innovatievere oplossing waarmee het de prestaties van zijn campusbrede virtuele-desktopomgeving kon verbeteren. Het team had daarvoor een opslagplatform nodig dat ondersteuning bood voor de specifieke virtualisatie-eisen van de universiteit.

De ICT-manager van de Universiteit Maastricht vernam tijdens een webinar van Unidesk over Tintri VAS. Uit een daaropvolgende test bleek dat de storage-oplossing van Tintri veel hogere IOPS bood tegen een aanzienlijk lagere prijs dan conventionele oplossingen. Dit vormde in 2013 aanleiding voor de UM om de oorspronkelijke DAS-systemen te vervangen door storage-oplossingen van Tintri.

Na de aanvankelijke aanschaf van een systeem van Tintri voor de test- en programmeeromgeving van de universiteit, schafte het ICT-team twee Tintri T850-systemen aan voor de productieomgeving. De twee T850’s zijn met het oog op de bedrijfscontinuïteit in verschillende datacenters ondergebracht. De complete productieomgeving was in minder dan twee uur tijd ingericht, en een upgrade naar Tintri OS was binnen een uur voltooid. Hiervoor hoefden geen systemen offline te worden gehaald.

Lucien Haak, manager van het ICT-team van de Universiteit van Maastricht: “We wilden met deze upgrade zorgen voor hogere IOPS tegen lagere kosten en de beheereenvoud vergroten. Dankzij de overstap naar Tintri waren we in staat om beide doelstellingen te realiseren. De prestaties van onze virtuele desktops zijn zo sterk verbeterd dat we overwegen om voor onze nieuwe serveromgeving eveneens een beroep te doen op de systemen van Tintri.”

Doug Rich, vicepresident EMEA bij Tintri: “De Universiteit Maastricht is een wereldwijd vermaarde en gerespecteerde onderwijsinstelling. Omdat dergelijke vooraanstaande organisaties een hoge prioriteit toekennen aan virtualisatie, hebben zij storage-oplossingen nodig die hetzelfde doen. Tintri biedt uiterst eenvoudige opslagmogelijkheden voor gevirtualiseerde applicaties. Dat is de reden waarom de Universiteit Maastricht directe verbeteringen heeft weten te realiseren op het gebied van de opslagprestaties en gebruikseenvoud. We zijn er trots op om de Universiteit Maastricht te helpen met het realiseren van zijn visie op virtualisatie.”

Lees hier de volledige casestudy over de Universiteit Maastricht.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...