Upgrade van Red Hat Satellite 6.1 systeemmanagement maakt implementatie containertechnologie mogelijk

Nieuwe functies ingebouwd wegens grote interesse in nieuwe geëvolueerde cloud-infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 26 augustus 2015 10:16 uur

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Satellite 6.1, Red Hat’s oplossing voor het beheren van Red Hat infrastructuur. Sinds de lancering van Red Hat Satellite 6.0 in september 2014 zijn er verschillende aanpassingen geweest op het gebied van beveiliging en beheer van containers in fysieke-, virtuele- en cloud-omgevingen.

Red Hat Satellite 6.1 biedt gebruikers vooraanstaande upgrades in drie belangrijke gebieden:

  • Containerbeheer
  • Beveiliging
  • Provisioning

Containerbeheer
Cloud-infrastructuren zijn steeds vaker gebaseerd op containertechnologie en klanten hebben hierdoor steeds vaker een flexibele beheeroplossing nodig voor nieuwe container set-ups die gevoelige applicaties en data bevatten. De kernmogelijkheden van Satellite 6.1 zijn nu uitgebreid voor container-implementaties, waardoor ze beter schaalbaar, beheerbaar en over verschillende platformen hetzelfde zijn. Bovendien kunnen Docker-gebruikers ook Satelite 6.1 gebruiken, zodat ook zij controle kunnen krijgen op versiebeheer, authenticatie en integratie met bestaande platforms. Een schaalbare on-premise registratie met Role-Based Access Controls, auditing en een robuuste API zijn nu beschikbaar voor ontwikkelaars die op zoek zijn naar het beheren van systemen in een container-gebaseerde omgeving.

Beveiliging
Satellite 6.1 biedt upgrades voor het aanpassen van software, zodat gebruikers snel en gemakkelijk verbeteringen snel kunnen doorvoeren. Door een verbeterde rapportage kunnen organisaties hosts, die getroffen zijn door kwetsbaarheden in de beveiliging, sneller identificeren en er sneller op reageren. Downtime is hierdoor minimaal en ook de periode dat gegevens zijn blootgesteld aan kwetsbare scenario’s, zoals eerder gepresenteerd door Shellshock, Heartbleed en GHOST, is beperkt. Bovendien is OpenSCAP, een gestandaardiseerde aanpak voor het behoud van enterprise systeembeveiliging, nu beschikbaar in tech preview. OpenSCAP verifieert automatisch de aanwezigheid van patches, controleert systeembeveiligingsconfiguratie settings en onderzoekt op regelmatige basis zwaktes in systemen, zodat eindgebruikers aanpassingen kunnen maken die passen bij hun eigen interne beveiligingsprotocollen.

Provisioning
Red Hat Satellite helpt provisioning te vereenvoudigen door nieuwe, verbeterde discovery processen. Het systeem staat automatic bare metal discovery toe van onbekende nodes op het provisioning netwerk. Nieuwe nodes kunnen zichzelf registreren met Red Hat Satellite en hardware specs uploaden. Discovery helpt software te bepalen welk systeemtype te gebruiken voor het provisionen.

Andere nieuwe functies in Red Hat Satellite 6.1 zijn onder andere:

  • Multiple Network Support voor het provisionen van systemen met complexe netwerkeisen, waaronder VLAN’s, Bonds en Aliased interfaces. Satellite 6.1 bevat nieuwe provisioning templates en workflows die de setup van complexe interfaces mogelijk maakt.
  • Isolated Capsule Server, een belangrijk onderdeel van grote Red Hat Satellite-installaties, bevat nu een aantal communicatieverbeteringen. Communicatie tussen de managed host, Capsule Server en Satellite Server zijn nu beter geïsoleerd en gestroomlijnd voor een veiligere omgeving. Dit stelt systeemadministratoren in staat om Red Hat Satellite Capsule nog eenvoudiger te implementeren in hun omgeving.
  • Tech preview van Red Hat Access Insights is een nieuwe geautomatiseerde, opt-in dienst aangekondigd tijdens de 2015 Red Hat Summit. Red Hat Satellite gebruikers kunnen belangrijke stabiliteit-, prestatie- en beveiligingsrisico’s identificeren via Red Hat Access Insights, waarbij aanbevelingen worden gegeven hoe ontdekte problemen kunnen worden aangepakt.

Quotes

Joe Fitzgerald, vice president, Management Business Unit, Red Hat
“Red Hat Satellite 6.1 blijft evolueren om te voldoen aan de steeds veranderende markteisen. Met name de groeiende beweging die we zien richting container-gebaseerde cloud implementaties. De nieuwste versie bouwt voort op de release van Red Hat Satellite 6 en biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om Satellite eenvoudig te integreren in een hybride cloud- of containeromgeving, evenals een betere host-rapportage tijdens de transitie.”

Mary Johnston Turner, Research Vice President, Enterprise System Management Software, IDC
“De verschuiving van bedrijfsinfrastructuur naar gedistribueerde- en container-gebaseerde systemen betekent dat er een holistische aanpak nodig is als het gaat om het beheren van deze heterogene systemen. Red Hat Satellite 6.1 blijft zich ontwikkelen om zo’n oplossing – gebaseerd op innovatie vanuit de open source gemeenschap – te kunnen bieden. Bedrijven worden zo voorzien van standaardisatie en controle over deze opkomende technologieën.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.