Veiliginternetten.nl kiest voor managed hostingplatform van Denit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Denit
  • geplaatst op
  • 18 augustus 2016 10:05 uur

Veiliginternetten.nl heeft na een zorgvuldige selectie voor de managed hosting oplossingen van Denit gekozen. Het initiatief van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Veiligheid en Justitie (NCSC) en ECP (Platform voor de Informatiesamenleving) geeft concrete antwoorden op actuele vragen en helpt Nederlanders veilig te internetten via computer, tablet en mobiele telefoon. Je vindt er tips hoe je veilig omgaat met je online privacy, hoe je veilig gebruik maakt van wifi en wat je kunt doen en laten om je basisbeveiliging goed op orde te hebben.

De beheerder van Veiliginternetten.nl, ECP, wenst een omgeving die voldoet aan alle veiligheidseisen. Daarnaast moet de omgeving aansluiten bij de gewenste performance zodat de site ook op piekmomenten optimaal presteert. Ook heeft ECP de wens om flexibeller en sneller te kunnen schakelen bij updates en incidenten.

Inge Eekhout, projectleider van Veiliginternetten.nl (ECP): “Een belangrijke eis is bovendien dat de nieuwe leverancier kan voldoen aan de richtlijnen van de overheid voor veiligheid en toegankelijkheid. Gezien het onderwerp van de site is het natuurlijk belangrijk dat de security perfect op orde is. Wij stellen strenge eisen aan onze leveranciers. Zo dient de leverancier ISO/IEC 27001 gecertificeerd te zijn, een 100% score te behalen ten aanzien van de belangrijkste internetstandaarden en optimale bescherming te bieden tegen phishing, spoofing, harvesting en DDoS-aanvallen. Daarnaast toetsen wij middels een beveiligingsonderzoek of de leverancier daadwerkelijk een omgeving heeft neergezet die aan alle eisen voldoet. Denit is hiervoor met vlag en wimpel geslaagd.”

Edwin Cornelissens, Managing Director van Denit: “Je merkt dat de wensen met betrekking tot security en performance steeds uitgebreider worden, zowel bij overheidsinstanties als bedrijven. We hebben hier de laatste jaren flink in geïnvesteerd omdat wij hierin voorop willen lopen. Als aanbieder van kwalitatieve managed hostingoplossingen wil je aan kunnen tonen dat de online veiligheid en kwaliteit in alle opzichten gewaarborgd is. Denit behoort tot een beperkt aantal gerenommeerde hostingproviders in Nederland die gecertificeerd zijn volgens zowel de nieuwste ISO 9001- als de nieuwste 27001-standaard. Een mooie prestatie waar we best trots op zijn.”

Naast een goede security en performance waren er nog een aantal criteria belangrijk bij de keuze van de nieuwe hoster. Inge Eekhout, projectleider van Veiliginternetten.nl (ECP): “Denit heeft uitgebreide ervaring en expertise met dit soort vraagstukken. Dat vertaalt zich dan natuurlijk ook in een goede prijs-kwaliteitverhouding omdat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Bovendien kregen we bij Denit het gevoel van partnership, wat ook een belangrijk criterium was”. Edwin Cornelissens vult aan: “Wij geloven in de kracht van partnerships. Geen afstandelijke leverancier-klantrelatie, maar nauw samenwerken zodat je er echt het maximale uit kunt halen. Die insteek heeft ook bij Veiliginternetten.nl z’n vruchten afgeworpen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.