Verdere tariefverlaging voor .eu-geschillenregeling in 2014

  • Bedrijfsnieuws van
  • EURid
  • geplaatst op
  • 23 januari 2014 13:25 uur

EURid, de beheerder van het .eu-domein, en het Tsjechische Arbitragehof, de instelling die is aangesteld om geschillen rond .eu-domeinnamen te regelen, maken bekend dat het tarief van de procedure voor alternatieve geschillenregeling nogmaals met 50% zal worden verlaagd. Het is het derde jaar op rij dat de kosten van de alternatieve geschillenregeling voor .eu dalen.

EURid heeft het Tsjechische Arbitragehof (CAC) in 2005 aangesteld om geschillen te beslechten. Om beslissingen over geschillen rond .eu te behandelen, werkt het CAC met 112 geaccrediteerde internationale experts. Meer informatie over de voorwaarden van de nieuwe prijsstructuur van de alternatieve geschillenregeling voor .eu : eu.adr.eu.

Het waarom van een alternatieve geschillenregeling
Mensen kunnen een .eu-registratie betwisten wanneer ze van mening zijn dat ze een ouder recht bezitten op een domeinnaam en de huidige houder de domeinnaam om een speculatieve of niet-legitieme reden heeft geregistreerd. EURid biedt daarom via het onafhankelijke Tsjechisch Arbitragehof een snelle en praktische procedure voor alternatieve geschillenregeling aan. Een bezoek aan het hof is niet nodig, want alles wordt online en via e-mail behandeld, in 24 officiële talen van de EU. De regeling van een geschil duurt gemiddeld vier maanden.

“Met de verdere verlaging van de tarieven van de alternatieve geschillenregeling verlagen we ook de financiële drempel voor rechthebbenden om hun rechten via een alternatieve geschillenprocedure op te eisen”, zegt Petr Hostaš, lid van de raad van bestuur van het Tsjechische Arbitragehof.

Marc Van Wesemael, General Manager van EURid: “Bij EURid willen we dat iedereen met een legitiem ouder recht een .eu-registratie kan betwisten. Een van de manieren om dat te doen, is door het arbitrageproces van .eu goedkoper en dus toegankelijker te maken”.

In cijfers
Sinds de procedure in 2006 voor het eerst beschikbaar werd, zijn 686 zaken behandeld, waarvan 51 in 2013. Het panel van de alternatieve geschillenregeling aanvaardde vorig jaar 35 klachten. 10 zaken zijn nog in behandeling.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...