Verdere tariefverlaging voor .eu-geschillenregeling in 2014

  • Bedrijfsnieuws van
  • EURid
  • geplaatst op
  • 23 januari 2014 13:25 uur

EURid, de beheerder van het .eu-domein, en het Tsjechische Arbitragehof, de instelling die is aangesteld om geschillen rond .eu-domeinnamen te regelen, maken bekend dat het tarief van de procedure voor alternatieve geschillenregeling nogmaals met 50% zal worden verlaagd. Het is het derde jaar op rij dat de kosten van de alternatieve geschillenregeling voor .eu dalen.

EURid heeft het Tsjechische Arbitragehof (CAC) in 2005 aangesteld om geschillen te beslechten. Om beslissingen over geschillen rond .eu te behandelen, werkt het CAC met 112 geaccrediteerde internationale experts. Meer informatie over de voorwaarden van de nieuwe prijsstructuur van de alternatieve geschillenregeling voor .eu : eu.adr.eu.

Het waarom van een alternatieve geschillenregeling
Mensen kunnen een .eu-registratie betwisten wanneer ze van mening zijn dat ze een ouder recht bezitten op een domeinnaam en de huidige houder de domeinnaam om een speculatieve of niet-legitieme reden heeft geregistreerd. EURid biedt daarom via het onafhankelijke Tsjechisch Arbitragehof een snelle en praktische procedure voor alternatieve geschillenregeling aan. Een bezoek aan het hof is niet nodig, want alles wordt online en via e-mail behandeld, in 24 officiële talen van de EU. De regeling van een geschil duurt gemiddeld vier maanden.

“Met de verdere verlaging van de tarieven van de alternatieve geschillenregeling verlagen we ook de financiële drempel voor rechthebbenden om hun rechten via een alternatieve geschillenprocedure op te eisen”, zegt Petr Hostaš, lid van de raad van bestuur van het Tsjechische Arbitragehof.

Marc Van Wesemael, General Manager van EURid: “Bij EURid willen we dat iedereen met een legitiem ouder recht een .eu-registratie kan betwisten. Een van de manieren om dat te doen, is door het arbitrageproces van .eu goedkoper en dus toegankelijker te maken”.

In cijfers
Sinds de procedure in 2006 voor het eerst beschikbaar werd, zijn 686 zaken behandeld, waarvan 51 in 2013. Het panel van de alternatieve geschillenregeling aanvaardde vorig jaar 35 klachten. 10 zaken zijn nog in behandeling.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.