Verizon en GE vergroten de reikwijdte en kracht van het industriële internet

  • Bedrijfsnieuws van
  • Verizon
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2014 10:15 uur

General Electric (GE) en Verizon gaan samen de reikwijdte en kracht van het industriële internet vergroten. De bedrijven bundelen hun krachten om machines en apparaten waarop de software van GE is geïnstalleerd te verbinden met de machine-to-machine (M2M)- en cloud-platforms van Verizon. Dit moet resulteren in een veilig mobiel communicatiesysteem voor het industriële internet.

Met de samenwerking tussen GE en Verizon wordt een reeks van diensten met toegevoegde waarde geleverd voor het Predix™-platform van GE, zoals bewaking op afstand, diagnostiek en de mogelijkheid om onderhoudsproblemen virtueel op te lossen vanuit vrijwel elke locatie ter wereld. GE en Verizon onderzoeken verder de mogelijkheid om samen te werken aan de ontwikkeling van een SIM (subscriber identity module) voor wereldwijde connectiviteit.

“Het potentieel van ‘The Internet of Things’ (IoT) om sectoren – zoals de spoorwegindustrie, luchtvaart, energiesector en gezondheidszorg en voor de samenleving in haar geheel – te transformeren is enorm. Desondanks is het een complexe en gefragmenteerde markt die nog in de kinderschoenen staat”, zegt Mark Bartolomeo, hoofd IoT Connected Solutions bij Verizon. “Het bevorderen van het gebruik van het IoT vraagt om een intensievere samenwerking binnen het hele ecosysteem. We kijken ernaar uit om de kracht van onze netwerken en cloud-platforms in te zetten om onze jarenlange relatie met GE een impuls te geven. Zo kunnen we gezamenlijk nieuwe business modellen ontwikkelen voor het industriële internet dat moet gaan voorzien in de steeds complexere behoeften van klanten”.

“Het industriële internet krijgt momentum dankzij de convergentie van geavanceerde automatiseringmogelijkheden, analytics, sensoren en nieuwe niveaus van connectiviteit”, zegt Bill Ruh, vicepresident en corporate officer bij GE Software. “Als spil binnen de moderne verbonden wereld vervult Verizon naast een faciliterende rol ook een katalysatorrol met aantrekkelijke oplossingen voor het industriële internet die zakelijke en maatschappelijke innovatie bevorderen.”

Verizon is eigenaar van het meest betrouwbare 4G LTE-netwerk van de Verenigde Staten en één van ’s werelds meest verbonden IP-netwerken. Als innovatieleider met zijn geavanceerde grootzakelijke cloud-platform en erkende leider in managed security services stelt Verizon sectoren, instellingen en gemeenschappen in staat om de manier waarop zij werken te transformeren. Daarmee ontsluit Verizon nieuwe kansen in de wereldeconomie.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...