Verizon en GE vergroten de reikwijdte en kracht van het industriële internet

  • Bedrijfsnieuws van
  • Verizon
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2014 10:15 uur

General Electric (GE) en Verizon gaan samen de reikwijdte en kracht van het industriële internet vergroten. De bedrijven bundelen hun krachten om machines en apparaten waarop de software van GE is geïnstalleerd te verbinden met de machine-to-machine (M2M)- en cloud-platforms van Verizon. Dit moet resulteren in een veilig mobiel communicatiesysteem voor het industriële internet.

Met de samenwerking tussen GE en Verizon wordt een reeks van diensten met toegevoegde waarde geleverd voor het Predix™-platform van GE, zoals bewaking op afstand, diagnostiek en de mogelijkheid om onderhoudsproblemen virtueel op te lossen vanuit vrijwel elke locatie ter wereld. GE en Verizon onderzoeken verder de mogelijkheid om samen te werken aan de ontwikkeling van een SIM (subscriber identity module) voor wereldwijde connectiviteit.

“Het potentieel van ‘The Internet of Things’ (IoT) om sectoren – zoals de spoorwegindustrie, luchtvaart, energiesector en gezondheidszorg en voor de samenleving in haar geheel – te transformeren is enorm. Desondanks is het een complexe en gefragmenteerde markt die nog in de kinderschoenen staat”, zegt Mark Bartolomeo, hoofd IoT Connected Solutions bij Verizon. “Het bevorderen van het gebruik van het IoT vraagt om een intensievere samenwerking binnen het hele ecosysteem. We kijken ernaar uit om de kracht van onze netwerken en cloud-platforms in te zetten om onze jarenlange relatie met GE een impuls te geven. Zo kunnen we gezamenlijk nieuwe business modellen ontwikkelen voor het industriële internet dat moet gaan voorzien in de steeds complexere behoeften van klanten”.

“Het industriële internet krijgt momentum dankzij de convergentie van geavanceerde automatiseringmogelijkheden, analytics, sensoren en nieuwe niveaus van connectiviteit”, zegt Bill Ruh, vicepresident en corporate officer bij GE Software. “Als spil binnen de moderne verbonden wereld vervult Verizon naast een faciliterende rol ook een katalysatorrol met aantrekkelijke oplossingen voor het industriële internet die zakelijke en maatschappelijke innovatie bevorderen.”

Verizon is eigenaar van het meest betrouwbare 4G LTE-netwerk van de Verenigde Staten en één van ’s werelds meest verbonden IP-netwerken. Als innovatieleider met zijn geavanceerde grootzakelijke cloud-platform en erkende leider in managed security services stelt Verizon sectoren, instellingen en gemeenschappen in staat om de manier waarop zij werken te transformeren. Daarmee ontsluit Verizon nieuwe kansen in de wereldeconomie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.