Verizon en VMTurbo introduceren de gezamenlijk ontwikkelde dienst Intelligent Cloud Control

Nieuwe dienst stelt organisaties in staat om workloads naadloos tussen publieke clouds van diverse aanbieders te verplaatsen op basis van de benodigde prestaties en ICT-capaciteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 15 december 2015 15:30 uur

Verizon Enterprise Solutions, wereldwijde leverancier van communicatietechnologie, en VMTurbo, maker van het enige systeem voor het prestatiebeheer van applicaties binnen softwaregedefinieerde datacenters, introduceren de dienst Intelligent Cloud Control. VMTurbo zal Verizon-klanten ondersteuning bieden bij het onderbrengen van workloads in de meest geschikte publieke cloud wat betreft het prestatievermogen en de ICT-capaciteit.

In tegenstelling tot andere cloud brokerage-oplossingen die handmatige aanbevelingen doen voor het onderbrengen van zakelijke workloads bij public cloud service providers (CSP’s), stelt Intelligent Cloud Control Verizon-klanten in staat software te gebruiken om automatiseerbare migraties in real-time uit te voeren op basis van de prijs, prestaties en compliance-vereisten. Intelligent Cloud Control maakt het daarnaast mogelijk om tijdens de migratie van workloads tussen CSP’s beslissingen te nemen over de omvang en configuratie van publieke cloud-omgevingen.

“Het samen met Verizon bouwen aan onze gedeelde visie van Intelligent Cloud Control heeft ons in staat gesteld om de kernfunctionaliteit van VMTurbo uit te voeren. De oplossing biedt ondersteuning voor automatiseerbare, real-time beslissingen over de verplaatsing van workloads tussen concurrerende cloud providers. Dit resulteert in een hoogwaardige dienst met lage kosten”, aldus Endre Sara, vicepresident Advanced Solutions bij VMTurbo. “Intelligent Cloud Control onderscheidt zich van andere programma’s van cloud brokers en cloud managers die op de markt zijn door rekening te houden met de prestaties van applicaties en de tarieven van CSP’s. Dit maakt het mogelijk om voor elke workload de meest geschikte cloud-omgeving te bepalen.”

Intelligent Cloud Control stelt organisaties in staat om
– workloads in publieke clouds te beheren via een centrale Verizon-interface,
– de kosten van publieke clouds te budgetteren en in te perken om nare verrassingen bij het ontvangen van de rekening te voorkomen,
– de prestaties en compliance rond workloads te waarborgen in aanvulling op CSP-specifieke cloud monitoring.

“Uit onze gesprekken met klanten kwam naar voren dat zij behoefte hadden aan een effectievere manier om grip te houden op risico’s wanneer zij de overstap maken naar de publieke cloud”, aldus Victoria Lonker, directeur Enteprise Networking bij Verizon. “Intelligent Cloud Control van Verizon maakt een einde aan de complexiteit en de noodzaak van compromissen ten aanzien van prijs, prestatievermogen en compliance wanneer organisaties een beroep doen op uiteenlopende publieke cloud-diensten. Zij kunnen hun focus nu richten op de applicaties en diensten waar eindgebruikers om vragen, en dat allemaal binnen één veilige omgeving.”

Het door VMTurbo ondersteunde Verizon Intelligent Cloud Control zal in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar zijn. De dienst zal aanvankelijk verbindingen bieden met Amazon Web Services, IBM SoftLayer en Microsoft Azure.

Deze nieuwe oplossing vormt een perfecte aanvulling op de Secure Cloud Interconnect-dienst van Verizon. Meer informatie en discussies zijn te vinden in de Green Circle Community.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.